Dünya Şehircilik Günü etkinlikleri

Dünya Şehircilik Günü etkinlikleri

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Varan:"Karabağlar'daki 540 hektarlık riskli alanda dönüşüm projesi başladığında İzmir'deki 'kentsel dönüşüm' çalışmaları ivme kazanacak ve bu bölgeler kentin nefes alacağı cazibe merkezi haline gelecek"

İZMİR (AA) - İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, "Karabağlar'daki 540 hektarlık riskli alanda dönüşüm projesi başladığında İzmir'deki 'kentsel dönüşüm' çalışmaları ivme kazanacak ve bu bölgeler kentin nefes alacağı cazibe merkezi haline gelecek." dedi.

Varan, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, etkinliklerin bu yıl "Şehircilik ve Eğitim" ana temasıyla kutlandığını bildirdi.

Bakanlık olarak altyapısı sağlam, afetlere dayanıklı ve çevreye duyarlı şehirler oluşturmayı hedeflediklerini, şehirlerin kimlikli, kişilikli, marka ve yaşanabilir hale gelmesini amaçladıklarını ifade eden Selahattin Varan, bu yönde çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Kentsel dönüşüm çalışmalarına değinerek bu konunun İzmir'deki önemine vurgu yapan Varan, şunları ifade etti:

"Karabağlar'daki 540 hektarlık riskli alanda dönüşüm projesi başladığında İzmir'deki 'kentsel dönüşüm' çalışmaları ivme kazanacak ve bu bölgeler kentin nefes alacağı cazibe merkezi haline gelecek. Kentsel dönüşümde vatandaşlarımızın hak kaybına uğramaması ve mağdur olmaması temelinde, gönüllülük esasına dayalı çalışmalar yapıyoruz. Özellikle büyük bir bölümü plansız gelişim göstermiş olan ve deprem kuşağında bulunan İzmir'de dönüşümün, teknoloji ve gelecek kurgusu ile oluşturulması bir gereklilik."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler