"Dünya Şampiyonası'nda en az iki madalya almak istiyoruz"

"Dünya Şampiyonası'nda en az iki madalya almak istiyoruz"

- Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Huysuz: "Büyükler kategorisinde Avrupa Şampiyonası'nda istediğimiz sonucu alamadık. Dünya Şampiyonası'nda bu başarıyı yakalayacak sporcularımız var" - "Başarıyı ödüllendirdiğimiz gibi başarısızlıkta neler yapılacak, buna


ANKARA (AA) - BUĞRA ERSAVAŞ - Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Macaristan'da 28 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde yapılacak Dünya Şampiyonası'nda en az iki madalya almak istediklerini söyledi.

Huysuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyona hazırlıkları çerçevesinde birçok kamp gerçekleştirdiklerini belirterek, "Dünya Şampiyonası bizim için büyük önem taşıyor. Büyükler kategorisinde Avrupa Şampiyonası'nda istediğimiz sonucu alamadık. Dünya Şampiyonası'nda bu başarıyı yakalayacak sporcularımız var." dedi.

Dünya Şampiyonası'na 7 erkek ve 3 kadın sporcuyla katılacaklarını vurgulayan Huysuz, "Erkekler ve kadınlarda birer olmak üzere Dünya Şampiyonası'nda iki madalya kazanma hedefindeyiz. Madalyaya yakın maçlar da çıkartabiliriz ama netice olarak 5-6 madalya kazanırız gibi gözükmüyor. Avrupa Şampiyonası'nı madalyasız geçirdik ama sonrasındaki tüm organizasyonlarda sporcularımız istediğimiz performansı sergiledi." diye konuştu.


- "Alınacak sonuca göre gençleştirmeye gidebiliriz"


Federasyon başkanı Huysuz, Dünya Şampiyonası'nda alınacak sonuçlara göre milli takımlarda gençleştirmeye gidebileceklerinin sinyalini verdi.

A takım seviyesindeki sporcuların artık tecrübelendiğini dile getiren Huysuz, şöyle devam etti:

"Sporcularımıza her türlü imkanı verdik. Artık söz sırası onlarda olacak. Artık iş profesyonelliğe döndü, sporcularımıza da antrenörlerimize de paralar ödüyoruz. Eskiden bunu yapamıyorduk ama artık alınan sonuçları sorguluyoruz. Verdiğimizin karşılığını da almak istiyoruz. Başarıyı ödüllendirdiğimiz gibi başarısızlıkta neler yapılacak, buna bakacağız. Dünya Şampiyonası sonrasında genç takımla büyükler takımını entegre edeceğiz. Atletizm, eskrim ve güreş gibi branşlar, dünya şampiyonları çıkarttı. Bizim de bunu başarmamız lazım. Altyapıda elde ettiğimiz dünya şampiyonluklarını büyüklerde de kazanmamız gerekiyor. Altyapılarda çok iyiyiz. A takım seviyesinde belli başarılar yakalanmıyorsa, değişiklik kaçınılmaz olur."


- "Uluslararası alanda lobicilik önemli"


Sezer Huysuz, Dünya Şampiyonası sırasında Macaristan'da Avrupa Judo Federasyonunun (EJU) kongresinin de yapılacağını dile getirerek, Dünya Judo Federasyonunda da seçim gerçekleştirileceğini bildirdi.

Seçim sonrasında iki arkadaşlarını eğitim kuruluna koyacaklarının altını çizen Huysuz, "Bir arkadaşımız zaten hakem kurulunda görev yapıyor. İstediğimiz yerlere arkadaşlarımızı koyarsak, temsil gücümüz daha da güçlenecek. Uluslararası alanda lobicilik önemli." ifadelerini kullandı.


- "Karlov adına büyük bir organizasyon yapacağız"


Başkan Huysuz, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rus Büyükelçi Andrey Karlov adına bir organizasyon yapacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski bir sporcu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de eski bir judocu olduğunu hatırlatan Huysuz, şunları kaydetti:

"Bu projemizi, EJU'nun başkanına da ilettik. Kendileri de bize destek verdi. Organizasyonla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımıza da haber verdik. Putin, davet gelmesi halinde bu projemize katılacağını söylemişti. Ankara'da yapacağımız bu organizasyonun hazırlıklarına başladık. Sponsorlarımız hazır bekliyor. Andrey Karlov adına düzenleyeceğimiz organizasyonun tanıtımını EJU kongresinde yapacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler