Dünya Romanlar Günü

Dünya Romanlar Günü

İzmir'de yaşayan Romanlar, "Dünya Romanlar Günü" nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı, barış için denize karanfil attı

İZMİR (AA) - İzmir'de, Dünya Romanlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Roman dernekleri adına Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

Törene katılan CHP İzmir 1. bölge milletvekili aday listesinde 5. sırada yer alan Roman kökenli milletvekili adayı Özcan Purçu, konuşmasında, Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Roman'ın "seçileceği yer"den milletvekili adayı gösterilmesiyle Romanların çifte bayram yaşadığını söyledi.

Romanların, artık acı çekmek yerine birinci sınıf vatandaş olarak yaşayıp ülkeye katkı sunmak istediğini ifade eden Purçu, şöyle konuştu:

"Mecliste, 6 milyon Roman'ın sesi, kulağı olacağım. Adaylığımın açıklanmasıyla Türkiye'nin dört tarafındaki Roman sivil toplum kuruluşları temsilcilerden, tebrik telefonları aldım. Hepsi, sevinçten ağlıyordu. Artık biz de bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıyız. Romanlar dışında, bu ülkede ayrımcılığa maruz kalmış, yoksul, yoksun bırakılmış herkesin adayıyım. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, teşekkür ederiz. Türkiye'de Roman oylarıyla, CHP'ye yüzde 6 oy kazandıracağız."

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da insan haklarına dayanan, bir arada yaşamayı mümkün kılan demokrasiyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini dile getirerek, bunun için Romanların temsiliyetinin de şart olduğunu vurguladı.

CHP İl Başkanı Bedri Serter'in de katıldığı törende, konuşmaların ardından katılımcılar, barış için denize karanfil attı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :