Dünya Meteoroloji Günü ve Orman Haftası

Dünya Meteoroloji Günü ve Orman Haftası

KONYA (AA) - Yunak ilçesinde Dünya Meteoroloji Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında ilçede 20 bin fidan dikildi.Akşehir Ağaçlandırma Ve Toprak...

KONYA (AA) - Yunak ilçesinde Dünya Meteoroloji Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında ilçede 20 bin fidan dikildi.

Akşehir Ağaçlandırma Ve Toprak Muhafaza Şefliği ve Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü işbirliği ile Yunak’ın Yeşilyayla Mahallesi ağaçlandırma sahasında hazırlanan hatıra ormanı alanına 20 bin sedir ve karaçam fidanı dikildi.

Yeşilyayla Mahallesi ağaçlandırma sahasında bulunan 55 hektar alanda gerçekleştirilen fidan dikimi töreni emekli İmam Hatip İlyas Uludağ tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ve şehitler için edilen dua ile başladı.

Herkesin kendi adına bir fidan diktiği törende Akşehir Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliği’nden temin edilen 20 bin adet sedir ve karaçam fidanı dikilerek ilçeye yeni bir yeşil alan daha kazandırıldı.

Yunak'ın daha yeşil bir görünüme kavuşması için gayretli çalışmaların daha da arttırılması gerektiğini belirten AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve 22. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Halil Ürün, yeşil içinde Yunak sloganıyla yola çıktıklarını ve bu hedef doğrultusunda canla başla çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Törene, Ürün'ün yanı sıra, Meteoroloji 8. Bölge Müdürü Yusuf Ulupınar, Yunak Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu, Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, Akşehir Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Hasan Kilivar ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :