Dünya Meme Kanseri Farkındalık etkinliği

Dünya Meme Kanseri Farkındalık etkinliği

Meme kanserine dikkati çekmek için Üsküdar Belediyesinin davetiyle bir araya gelen Harley-Davidson sürücüleri, Bursa'daki ONKO-DAY Hasta Konuk Evi'ne doğru farkındalık yolculuğuna çıktı

İSTANBUL (AA) - Meme kanserine dikkati çekmek için Üsküdar Belediyesinin bir araya gelen Harley-Davidson sürücüleri, Bursa'daki Onkoloji Dayanışma Derneği (ONKO-DAY) Hasta Konuk Evi'ne hareket etti.

Dünya Meme Kanseri Farkındalık etkinlikleri kapsamında Üsküdar Nevmekan'da düzenlenen etkinliğe, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ONKO-DAY Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Önen, Harley Davidson Bosphorus Başkanı Emin Ali Çakırkaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkmen, yaptığı konuşmada, kişinin moral ve motivasyonunun yüksekliğinin, kanser hastalığıyla mücadelede en önemli unsur olduğunu belirterek, "Belediye olarak Meme Kanseri Farkındalık ayı kapsamında, bu hastalıkla mücadele eden vatandaşlarımızın manevi gücünü tazelemek ve onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla bir çalışma yapıyoruz. Bu konuda bizleri yalnız bırakmayan Harley- Davidson Bosphorus Topluluğuna, ONKO-DAY yetkililerine ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum." dedi.

Füsun Önen, meme kanserine ilişkin oluşturulacak farkındalık, doğru bilgilendirme ve erken tanının hastalığın tedavisinde önemli bir aşama olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından sürücüler, meme kanseri ile mücadelenin simgesi pembe kurdeleleri ile kanser hakkında toplumsal bilinç düzeyini arttırmak, her yaş ve sosyal gruptan kanser tanısı almış kişilere ve yakınlarına destek olmak amacıyla Üsküdar'dan Bursa'ya hareket etti. Bursa Nilüfer Belediyesinin de destek verdiği projede motosikletliler, Üsküdar'dan Bursa'daki kanser hastalarına "El ele daha güçlüyüz!" mesajı götürecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :