Dünya kupası çeyrek final Hollanda-Kostarika maçı ne zaman? Hangi kanalda?Dünya kupası çeyrek final Hollanda - Kosta Rika maçı ne zaman? Hangi kanalda?

Dünya kupası çeyrek final Hollanda-Kostarika maçı ne zaman? Hangi kanalda?Dünya kupası çeyrek final Hollanda - Kosta Rika maçı ne zaman? Hangi kanalda?

2014 FIFA Dünya Kupası'nda Meksika'yı yenen Hollanda ile Yunanistan'ı mağlup eden Kosta Rika, çeyrek finalde eşleşti.

HOLLANDA - KOSTA RİKA (5 TEMMUZ CUMARTESİ - 23:00)
İlk maçında İspanya'yı 5-1'lik skorla deviren Portakallar grupta 3'te 3 yaparak lider çıktılar. Arından ikinci turda Meksika ile eşleşen Hollanda, 87. dakikasına 1-0 mağlup girerken 88'de Sneijder ve 90+4'te Huntelaar'ın (penaltı) golüyle adını çeyrek finale yazdırdı. Kosta Rika ise turnuvanın sürpriz ekiplerinden oldu. Ölüm grubundan lider çıkan Kosta Rika ikinci turda Yunanistan'ı turnuvanın dışına itti ve Hollanda'nın rakibi oldu.

Günün ilk 2. tur maçında, B Grubu'nu lider tamamlayan Hollanda, A Grubu'nu 2. sırada bitiren Meksika'yı 88. dakikada Wesley Sneijder ve 90+4'üncü dakikada Klaas Jan Huntelaar'ın penaltıdan attığı gollerle 2-1 yendi.

D Grubu'nun birincisi Kosta Rika ise normal süre ve uzatma periyodu 1-1 eşitlikle sonuçlanan maçta, C Grubu'nun ikincisi Yunanistan'ı penaltı atışları sonunda 5-3 yenerek tarihinde ilk kez son 8 takım arasına kaldı.

Bu sonuçlarla Hollanda ile Kosta Rika çeyrek finalde rakip oldu. İki takım, 5 Temmuz Cumartesi günü TSİ 23.00'te yarı finale kalmak için mücadele edecek. Karşılaşma TRT 1'den canlı verilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler