Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Çatalhöyük cazibe merkezi olacak

Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Çatalhöyük cazibe merkezi olacak

Kültür, Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve beraberindeki heyet Boncukluhöyük, Çatalhöyük ve Payitaht Müze binasında incelemede bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2021 Turizm Tanıtım ve Yatırım Programında Çatalhöyük de yer alacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Kültür, Turizm Bakan Yardımcımız Nadir Alpaslan ve beraberindeki heyet Boncukluhöyük, Çatalhöyük ve Payitaht Müze binasında incelemelerde bulundu. Altay, "Şehrimizin geçmişten gelen değerlerini turizm gelirine çevirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan Konya'da

Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Çatalhöyük’ün tanıtımı yönünde yeni adımlar atılıyor. Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Konya'ya gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun, Ziya Altunyaldız, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Çumra Belediye Başkanı Recep Candan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar Boncukluhöyük, Çatalhöyük ve Payitaht Müze binasını gezdi bölgenin turizm potansiyelini artırmak için değerlendirmelerde bulundu.

ccc.jpg

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, "İnsanlığın gelişiminde önemli bir evre olan yerleşik toplumsal hayata geçişle birlikte tarımın başlangıcı gibi önemli sosyal değişim ve gelişmelere tanıklık eden Çatalhöyük köyden kente geçişin önemli bir kanıtı olarak tarihe ışık tutuyor" dedi.

ejz50zhxsaa-9ya.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Nadir Alpaslan ile heyetimiz Boncukluhöyük, Çatalhöyük ve Payitaht Müze binasında incelemelerde bulunduk. Şehrimizin geçmişten gelen değerlerini turizm gelirine çevirmeyi hedefliyoruz. Konya olarak hep beraber bunu başaracağımıza inanıyorum" açıklamasını yaptı.

ejz50znx0aefjcd.jpg

Çumra için çok güzel müjdeler

Kültür ve Turizm Bakanlığımızın 2021 turizm tanıtım ve yatırım programında Çatalhöyük’ün de yer alacağını belirten Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Nadir Alparslan ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay, Çumra'nın kültürel değeri, Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Çatalhöyük’ün tanıtımı yönünde çok güzel müjdeler verdiler” dedi.

cccccccccccccccccccccccccc.jpg

Projelendirmesi yapılan, Çatalhöyük’ü turizm anlamında cazibe merkezi haline getirecek modern ziyaretçi alanı ve müze yapımı noktasında verdiği desteklerden dolayı Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy, Bakan Yardımcımız Sayın Nadir Alparslan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekillerimiz Sayın Ahmet Sorgun ve Ziya Altunyaldız, Valimiz Sayın Vahdettin Özkan, Konya İl Kültür Müdürümüz Sayın Abdüsettar Yarar'a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ejz4t0-xsaiytv7.jpg

cccccccccccc.jpg

ejz4t0zxkaafmc2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.