"Dünya Karikatüristlerinin Gözünden Bağımlılık" sergisi

"Dünya Karikatüristlerinin Gözünden Bağımlılık" sergisi

Yeşilay, sigara, uyuşturucu ve madde bağımlığıyla mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla açtığı karikatür sergisini ziyaretçilerin beğenisine sundu- Genel Müdür Yılmaz:- "Amacımız, bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak. Bunun dünyanın meseles

İSTANBUL (AA) - Yeşilay, bağımlılığa dikkat çekmek, sigara, uyuşturucu ve madde bağımlığıyla mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla karikatür sergisi açtı.

İstanbul Metrosu'nun Şişhane istasyonunda açılan "Dünya Karikatüristlerinin Gözünden Bağımlılık" sergisinde 40 eser ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Metro İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Ali Fırat ile birlikte serginin açılış kurdelesini kesen Savaş Yılmaz, Yeşilay'ın gerçekleştirdiği "Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışmasında" dereceye giren ve seçkin jüri üyeleri tarafından sergilenmeye değer bulunan 4 eserin 15 gün boyunca sergileneceğini söyledi.

65 ülkeden 510 karikatüristin gönderdiği bin 225 eserin içinden seçilen karikatürleri sergilemelerindeki amacın global olan bağımlılık meselesine, global ilgi çekmek olduğunu ifade eden Yılmaz, "Amacımız, bağımlılıkla mücadelede bir farkındalık oluşturmak. Bunun dünyanın meselesi olduğunu ve toplumun her katmanında insanların desteğiyle çözülebileceği mesajını vermek istiyoruz." dedi.

Karikatüristlerin gözünden bağımlılığı dünyaya anlatmak istediklerini belirten Yılmaz, "Sanatın toplumsal meselelerin aktarılması ve bağımlık için özellikle meşguliyet terapisi anlamında çok etkili olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden böyle bir etkinlik düzenledik. Bu bizim için ilk deneyim oldu ama müthiş bir ilgi gördü. Bunu geleneksel hale getirmeyi amaçlıyoruz. Üç ay önce bunu Amerika'da sergiledik. Orada çok ilgi çekti. Ayrıca Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü gibi çeşitli uluslararası platformlarda bu sergileri açmayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, 15 Aralık Cuma gününe kadar açık olacak sergiyi, İstanbul dışındaki kentlere de taşımayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :