Dünya İnsani Zirvesi'ne doğru

Dünya İnsani Zirvesi'ne doğru

Zirvede, Yeryüzü Doktorları da insani yardım konusundaki faaliyetlerini ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak

İSTANBUL (AA) - Yeryüzü Doktorları, Dünya İnsani Zirvesi kapsamında açacağı stantta, insani yardım konusundaki faaliyetlerini ve tecrübelerini katılımcılara aktaracak.

Yeryüzü Doktorları'ndan yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler'in düzenlediği Dünya İnsani Zirvesi'nin, Türkiye'nin ev sahipliğinde 23-24 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirileceği hatırlatıldı.

İstanbul Kongre Merkezi ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak zirvede, insani yardım sistemlerinin sorunları için çözüm yollarının tartışılacağı aktarılan açıklamada, Yeryüzü Doktorları'nın da açacağı stantta insani yardım konusundaki faaliyetlerini ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşacağı kaydedildi.

- Savaş bölgesinde insani sağlık hizmeti

Yeryüzü Doktorları, çatışma bölgelerine, açlıkla karşı karşıya kalan ülkelere ve Suriye savaşının başladığı günden bu yana bölgedeki sivillere yardım gönderiyor. Yeryüzü Doktorları, 6 yılda Suriye'ye 40 milyon 656 bin liralık sağlık hizmeti ulaştırdı. Ayrıca 3 milyon avro uluslararası fon da dernek aracılığıyla mülteciler için yürütülen sağlık projelerine aktarıldı.

Dünya genelinde binlerce hastaya sağlık hizmeti götüren Yeryüzü Doktorları, Bosna-Kosova olayları ile başlayan sağlık yolculuğunda, bugüne kadar 129 bölgeye gönüllü sağlık ekibi gönderdi. Şimdiye kadar 700 kişinin katıldığı gönüllü sağlık ekipleri bu yıl, Filistin-Batı Şeria, Kongo, Kenya, Güney Sudan, Filistin-Gazze ve Çad'a gönderildi, yıl sonuna kadar 13 bölgeye daha ekip gönderilmesi planlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler