Dünya İnsani Zirvesi

Dünya İnsani Zirvesi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek:- "Konyamızda 72 bin Suriyeli var. Dışarıdan bakanlar bunu fark edemezler. Bir yerde gettolaşma olmadı, şehrimize dağıldılar"

İSTANBUL (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Konyamızda 72 bin Suriyeli var. Dışarıdan bakanlar bunu fark edemezler. Bir yerde gettolaşma olmadı, şehrimize dağıldılar." dedi.

Akyürek, Dünya İnsani Zirvesi kapsamında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Mevlana İnsani Medeniyet Paneli" başlıklı oturumda, programa katılmanın bile başlıbaşına bir kazanım olduğunu söyledi.

Belediyenin projeleri hakkında bilgiler veren Akyürek, "Vakıf-İnsan" projesinin zirveyle de alakalı olduğunu dile getirdi.

Akyürek, insani belediyecilik kavramı üzerinde durduğu konuşmasında, "İnsani belediyecilik aslında belediyeciliğin temelini oluşturuyor. Fiziki eserlerden ziyade diğer manevi hizmetler devam ediyor." ifadesini kullandı.

Konya'nın misafir kabul eden bir şehir olduğunu vurgulayan Akyürek, "Konyamızda 72 bin Suriyeli var. Dışarıdan bakanlar bunu fark edemezler. Bir yerde gettolaşma olmadı, şehrimize dağıldılar. BM'nin böyle bir program düzenlemesi başlıbaşına faydadır. BM tarihinde ilk olan toplantının Türkiye'de yapılması daha önemlidir. Herkes Anadolu topraklarına bir ana kucağı gibi sığınıyor. Bunlarla ilgili belediye olarak üstümüze düşen görevleri yapmaya gayret ediyoruz. Yaklaşık 17 bin 510 nüfusa hitap eden 'Sosyalkart' hizmetinden yararlanan Suriyeli kardeşimiz var." diye konuştu. Tahir Akyürek, 10 bine yakın Suriyeli öğrencinin eğitim aldığını anımsattı.

Türk toplumunun erdemli olduğunu dile getiren Akyürek, Anadolu'nun birlikte yaşama kültürünü köklerinde barındırdığını söyledi.

Akyürek, Türkiye'ye gelenlerin bu kadar mültecinin barındırılmasını anlayamadıklarını belirterek, zirvenin bunun anlaşılmasına vesile olması temennisinde bulundu.

Panelde Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş ile Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tarık Kadir de sunum yaptı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :