Dünya Gıda Programı: Yemen'deki gıda fiyatlarında ciddi bir artış var

Dünya Gıda Programı: Yemen'deki gıda fiyatlarında ciddi bir artış var

ADEN (AA) - Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı Dünya Gıda Programı (WFP), Yemen'deki gıda fiyatlarında ciddi artış yaşandığını açıkladı.WFP Yemen...

ADEN (AA) - Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı Dünya Gıda Programı (WFP), Yemen'deki gıda fiyatlarında ciddi artış yaşandığını açıkladı.

WFP Yemen ofisinin Twitter hesabından, gıda ve diğer zorunlu tüketim ürünlerinin fiyatlarındaki artışa ilişkin açıklamada bulunuldu.

"Yemen'deki gıda fiyatlarında ciddi bir artış var." ifadesi kullanılan açıklamada, söz konusu artış nedeniyle her gün milyonlarca Yemenlinin temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiği vurgulandı.

- Yemen'deki insani kriz

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Yemen'de yaşanan çatışmalarda şu ana kadar binlerce kişi yaşamını yitirdi. Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen'de iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz de ciddi boyutlara ulaştı.

BM'ye göre dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen'de, 22 milyondan fazla insan yardım ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :