Dünya Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası

Dünya Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası

Rusya'da devam eden şampiyonada, 800 metre suüstü kategorisinde Ayşe Ceren Yeşilbaş ile Muhammed Emin Bay gümüş madalya kazandı

ANKARA (AA) - Dünya Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası'nda, Ayşe Ceren Yeşilbaş ile Muhammed Emin Bay gümüş madalya kazandı.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonundan (TSSF) yapılan açıklamaya göre, Rusya'nın Tomsk kentinde devam eden şampiyonada, 800 metre suüstü kategorisinde yarışan milli sporculardan Ayşe Ceren Yeşilbaş, 07.08.60 dakikalık derecesiyle 2. oldu. Kızlar 500 metrede altın, 400 metrede ise gümüş madalya alan Ayşe, böylece şampiyonadaki 3. madalyasını boynuna taktı.

Erkekler 800 metre suüstünde ise Muhammed Emin Bay 06.42.21 dakika ile günün 2. gümüş madalyasını getirdi. Muhammed, 1500 metre suüstü yarışında da gümüş madalya kazanmıştı. Türkiye böylece, yarın sona erecek şampiyonada 5 madalyaya ulaştı.

TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, "Milli sporcularımız gerçekten çok iyi mücadeleler verdi. Bugüne kadarki her uluslararası yarışmada milli takımımızda farklı sporcularımız ön plana çıkıyor ve takımımızın lokomotifi oluyor. Bu kez Ceren ve Muhammed ön plana çıktılar ve tarihi başarılara imza attılar. Diğer sporcularımızı da gönülden tebrik ediyorum. Madalya alamasalar dahi yüreklerini ortaya koydular." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :