Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Erdoğan:

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Erdoğan:

- "Kendi sporlarımızın hak ettiği yeri bulmasını, hak ettiği değeri görmesini arzu ediyoruz"

ANKARA (AA) - Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, "Kendi sporlarımızın hak ettiği yeri bulmasını, hak ettiği değeri görmesini arzu ediyoruz." dedi.

Spor&Spor Dergisi tarafından Ankara'da JW Marriot Otel'de düzenlenen "Sporun Devleri Buluşuyor" ödül törenine katılan Erdoğan, geleneksel sporlara değer verilmesi gerektiğini vurguladı.

Günümüzde geleneksel sporların yaşatılmasını amaçlayan Etnospor'un kuruluş hikayesini anlatan Erdoğan, 2012 yılında Okçular Vakfı ile yola çıktıklarını belirtti.

Vakıfta kurucu olarak görev aldıklarında meselenin sadece Okçular Tekkesi'nin ihya edilmesinden ibaret sandıklarını dile getiren Bilal Erdoğan, "Sonra bir baktık, o mekanla buluşan, okçuluk sporuyla o mekanda vakit geçiren gençlerin nasıl bir gelişim yaşadıklarını gözlemledik. Bir taraftan ok attılar, bir taraftan da ezan okunduğunda mescide gelip gittiklerini gördük. Diğer taraftan okçulukla, tarihimizle, medeniyetimizle ilgili sohbetlere katılmaya başladılar. Hamdolsun, bizim sporcularımız gittikleri uluslararası etkinliklerde, Türk milletinin tarihinin birer temsilcisi olarak yer aldılar." diye konuştu.

Geçen yaz Etnospor Kültür Festivali düzenlediklerini hatırlatan Erdoğan, "Kültürün ne kadar önemli olduğunu, kendi kültürümüzle buluşmanın ne kadar heyecan verici olduğunu festivalde gösterdik. Bütün bu kültür değerleri içinde sporun ne kadar önemli olduğunu, gençleri geçmişiyle buluşturarak geleceğe hazırlanmanın ne kadar değerli olduğunu görmüş olduk." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, geleneksel sporların yaygınlaştırılması için çalışmalara devam edeceklerinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Ülkemiz, dünyada egemen olan kültürlerin sporlarına çok büyük yatırımlar yaptı. Bunu değersiz göremeyiz. Elbette gençlerimizin bütün spor dallarıyla haşır neşir olmasını istiyoruz. Bunların yanında bizim kendi sporlarımızın da hak ettiği yeri bulmasını, hak ettiği değeri görmesini arzu ediyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında milletimizin yeniden güreş, binicilik ve okçulukla çok daha büyük katılımla buluşması için çalışmalarımıza devam ediyoruz."


- Baykan: "Herkese çok büyük görevler düşüyor"

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise 2016 Rio Olimpiyatları'nın Türkiye için birçok ilki barındırsa da oyunlarda arzu edilen başarının elde edilemediğini söyledi.

Tesisleşme adına önemli yatırımların yapıldığını vurgulayan Baykan, "Sportif anlamda bu tesislerde başarıların elde edilmesi adına adımları birlikte atmaya devam edeceğiz." dedi.

Baykan, tarihinde sporla içi içe yaşamış milletin, spor anlamında daha iyi noktalarda olmasını arzu ettiklerini vurgulayarak, "Önümüzdeki Avrupa ve dünya şampiyonalarında, 2020 Tokyo Olimpiyatları ve 2024'te ülkemizin sportif olarak daha iyi noktalarda olacağını ve her alanda kendisine hedef olarak koyduğu dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girme çabasını bu alanda da göstereceğini biliyoruz. Bu noktada herkese çok büyük görevler düşüyor." diye konuştu.

Spor Genel Müdürü Baykan, geleneksel sporların daha ön plana çıkması için çalışan Bilal Erdoğan ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Bilal Erdoğan, sporculara ödüllerini takdim etti. Organizasyona siyaset, iş ve spor camiasından çok sayıda davetli katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :