Dünya Engelliler Günü'nde Kadınhanı'nda anlamlı etkinlik

Dünya Engelliler Günü'nde Kadınhanı'nda anlamlı etkinlik

Konya'nın Kadınhanı İlçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü, Kadınhanı Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu katkıları ile anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi

Konya'nın Kadınhanı İlçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü, Kadınhanı Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu katkıları ile anlamlı bir program düzenlendi.

Kandınhanı Kültür Merkezinde düzenlenen programa Kadınhanı Kaymakamı Selami Işık Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Badem, Kadınhanı ilçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü başta olmak üzre; özel eğitim öğrencileri, velileri, öğretmenleri, engelli vatandaşlar ve çok sayıda davetli katıldı.

5555555.jpg

Özel çocuklar doyasıya eğlendi

Orta oyununun sergilendiği programda özel çocuklar gönüllerince eğlendi. Programda öğrenciler oyunlar sergilerken katılımcı annelere plaket takdim edildi. Tüm anneler yılın annesi ilan edildi. Çeşitli hediyeler takdim edildi. Ailelerine program sonrası yemek ikram edildi.

Programda katılımcılara hitap eden Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Badem:
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bu özel ve güzel kardeşlerimizle bir araya gelmekten büyük mutluluk duymaktayım. Bu vesile ile ilçemiz başta olmak üzere tüm dünyadaki engelli kardeşlerimizin 3 Aralık dünya engelliler gününü kutluyorum. Bu günün amacı ebetteki toplumda farkındalık yaratmak ve engellilerin sorunlarına dikkat çekmektir. Bizde ilçemizde engelli kardeşlerimiz ile birlikte birçok farkındalık etkinliği düzenledik. Ve toplumda günlük hayatta iş hayatlarında onlarında var olduğunu göstermeye çalıştık. İlçemiz özel eğitim alanlarında da birçok ilçeye göre çok önde ve yüksek düzeyde eğitim vermektedir. Bu bağlamda biri lise olmak suretiyle 3 okulumuzda başarılı bir öğretmen kadrosu ile eğitim verilmektedir. Ayrıca ilçemizde 1 tanede özel rehabilitasyon merkezimiz bulunmaktadır. Bu rehabilitasyon merkezimizde çevre ilçelerimizin öğrencileri de eğitim almaktadır.

555.jpg

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şuuruyla hareket ederek sosyal devlet anlayışına sahip ve sadık olarak engeli vatandaşlarımızın umutlarını yitirmeden mutlu bir yaşam sürdürebilmeleri için çaba sarf ediyoruz. Son yıllarda engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaya dönük başta evde bakım hizmetleri olmak üzere hükümetimiz tarafından çok önemli çalışmalar hayata geçirildi. Bizde devletimizin yapmış olduğu çalışmalara destek verip her zaman bu özel kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz.Belediyemizde 6 engelli kardeşimizle birlikte çalışmaktayız. Bu bizim için büyük bir onur ve bu farkındalığı yaşıyoruz.

55.jpg

Ayrıca bu farkındalık etkinliklerimize emek ve katkı veren engelli kardeşlerimize ve tüm paydaşlarına teşekkür ediyor, Bu vesileyle buradan bir kez daha tüm dünyadaki engelli kardeşlerimizin bu özel günlerini kutluyor sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum" dedi.

55555.jpg

555555.jpg

555555555.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.