Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü

Başbakan Yıldırım:- "İnanıyorum ki down sendromlu kardeşlerimizin hayatın her alanında varlık göstermeleri, toplumsal zenginliğimizin ve insani değerlerimizin daha da artmasını sağlayacaktır"

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "İnanıyorum ki down sendromlu kardeşlerimizin hayatın her alanında varlık göstermeleri, toplumsal zenginliğimizin ve insani değerlerimizin daha da artmasını sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Yıldırım, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, down sendromunun hastalığı değil, farklılığı ifade ettiğini belirten Yıldırım, bu farklılığın bilincinde bulunmanın herkesi yakından ilgilendiren sosyal mesele olduğunu vurguladı.

Down sendromlu çocukların düzenli ve disiplinli şekilde çalışarak sosyal hayatta yer edinebilmesinin, herkesin sosyal sorumluluklarını yerine getirebilmesi ile mümkün olacağına işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"İnanıyorum ki down sendromlu kardeşlerimizin hayatın her alanında varlık göstermeleri, toplumsal zenginliğimizin ve insani değerlerimizin daha da artmasını sağlayacaktır. Özel eğitime ihtiyaç duyan bütün vatandaşlarımız gibi down sendromlu kardeşlerimizin de her türlü ihtiyaç ve taleplerini karşılamak hükümetimizin önceliklerindendir. Bizim siyasetimizin temelinde insana hizmet düşüncesi vardır. İnsana hizmet düşüncesiyle yürütülen kampanya ve projeleri yürekten destekliyor, herkesi en üst düzeyde sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler