Dünya Çevre Günü kutlandı

Dünya Çevre Günü kutlandı

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürülüğünce 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla program düzenlendi.Belediyeden yapılan...

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürülüğünce 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazım Yakut, il müdürleri ve öğrencilerin katıldığı törende ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Daha sonra protokol üyeleri, öğrenciler ve veliler, İstasyon Caddesi üzerinden Atatürk Kültür Merkezi'ne kadar çevre yürüyüşü yaptı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda katılımcılara bilgi veren Nazım Yakut, belediyeyle ortak düzenlenen etkinlikler neticesinde çevreye duyarlılığın artacağına inandığını belirtti.

Muaz Uzun da atık maddelerin geri dönüşümüne dikkat çekerek, "Dünyada sınırlı doğal kaynaklar, küresel ısınmanın etkiyle tükenmeye başladı. Alınacak küçük önemler sayesinde bu gidişatın durdurulacağına ve doğanın korunacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Program sonunda çevre temizliği etkinlikleri kapsamında atık yağ toplama kampanyasında başarılı olan kişi ve kurumlara plaket ve teşekkür belgesi verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler