Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü

SİVAS (AA) - Sivas'ta, Dünya Çevre Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi. Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Belediyesi...

SİVAS (AA) - Sivas'ta, Dünya Çevre Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Belediyesi Temizlik İşler Müdürlüğü ve İl Halk Sağlı Müdürlüğü tarafından Paşabahçe mesire alanında düzenlenen yürüyüşte konuşan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, çevre denildiği zaman akla ilk gelenin kirletmemek olduğunu belirtti.

Sivas'ın çöplerinin daha önceleri vahşi şekilde belli yerlere depolandığını, oradan çıkan dumanların ve yangınların insanlar için tehlike ve görüntü kirliği oluşturduğunu anımsatan Aydın, "Yağmurlarla birlikte zehirli suların içme sularına karışması hem de yer altı sularına ulaşması, insan ve bütün canlıların sağlığı için büyük bir tehditti. Biz bunu düzenli depolamaya dönüştürerek bertaraf ettik." ifadelerini kullandı.

Tıbbi atıkların da insanlar için büyük bir tehlike arz ettiğini vurgulayan Aydın, "Şimdi biz bunları ayrıştırarak alıyoruz, ayrı bir tesiste ayrı bir işleme tabi tutarak dezenfekte ediyoruz. Sivas Belediyesi olarak her gün parkları, yolları, kaldırımları 750-800 kişiyle ve yüzlerce araçla temizliyoruz. Sadece çevre temizliği için bir yılda 15 milyon lira harcıyoruz, bizler bu parayı çöpe atıyoruz." dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam ise yıl boyu insan sağlığına dönük birçok program gerçekleştirdiklerini belirterek, spor yapmak, dengeli beslenme ve şişmanlık konusunda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını bildirdi.

Programa, Halk Sağlığı Müdürlüğü personelleri, öğrenciler ve toplum gönüllüleri katıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler