Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü

Çeşme ilçesinde Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında çevre duyarlılığı oluşturmak için plajdan ve denizden çöpler toplandı- Kaymakam Erkayıran: - "Ümit ediyoruz ki insanoğlu kendi yarattığı bu kirliği önlemek için verdiği bu önemli savaştan galip çıka

İZMİR (AA) - Çeşme ilçesinde, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Kaymakam Mustafa Erkayıran da aralarında bulunduğu bir grup, dalış yaparak denize atılan malzemeleri çıkardı.

Çeşme Kaymakamlığı, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, Çeşme Belediyesi, Deniz Ticaret Odası, Turmepa Deniztemiz Derneği organizasyonuyla Çeşme Pırlanta plajında çevre temizliği gerçekleştirildi.

Erkayıran, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir saatlik sürede plajdan torbalar dolusu çöp topladıklarını belirterek, "Önemli olan temizlemek değil, kirletmemek." dedi.

Özellikle sanayi devriminden itibaren dünyanın hızla kirlenme sürecine girdiğine dikkati çeken Erkayıran, bilinçli insanların çevreyi temiz tutmak için verdiği savaşın da sürdüğünü ifade ederek, "Ümit ediyoruz ki insanoğlu kendi yarattığı bu kirliği önlemek için verdiği bu önemli savaştan galip çıkar." diye konuştu.

Kaymakam Erkayıran'ın da aralarında bulunduğu bir grup daha sonra Çeşme Limanı'nda dalış yaparak denize atılan malzemeleri topladı.

Denizden çok sayıda araç lastiği, cam şişenin yanı sıra tekerlekli sandalyenin de çıkarılması dikkati çekti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler