Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü

- Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar:"Dağlarda bulunan bitkilerin, su yataklarının, hayvanların ve doğal ortamın korunması tüm kulüp ve sporcularımızın önemli sorumluluklarından biridir"

ANKARA (AA) - Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar, "Dağlarda bulunan bitkilerin, su yataklarının, hayvanların ve doğal ortamın korunması tüm kulüp ve sporcularımızın önemli sorumluluklarından biridir." ifadesini kullandı.

Başar, Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, dağcılığın doğayla iç içe yapılan bir spor olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Dağların korunması, kirletilmesinin önüne geçilmesi federasyonumuzun 'sürdürülebilir dağcılık' konseptini öne çıkarmasının bir sebebidir. Dağlarda bulunan bitkilerin, su yataklarının, hayvanların ve doğal ortamın korunması tüm kulüp ve sporcularımızın önemli sorumluluklarından biridir. Bu bilinçle etkinliklerimizde bu farkındalığı oluşturmamız gereklidir. 'Sürdürülebilir dağcılık' konsepti içinde dağcılar olarak dağlarımızı korumak en önemli görevlerimizden biri olmalıdır. Bu vesileyle tüm dağcılık camiamızın Dünya Çevre Günü'nü kutluyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :