Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, insanoğlunun yaşadığı dünyayı kendi eliyle yok ettiğini belirterek, "Başka yaşanacak...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, insanoğlunun yaşadığı dünyayı kendi eliyle yok ettiğini belirterek, "Başka yaşanacak dünya yok ve bize verilen emanete sahip çıkmamız gerekiyor." dedi.

Dünya Çevre Günü nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Kırşehir Belediyesinin katkılarıyla Cacabey Meydanı'nda program düzenledi.

Şahin, programda yaptığı konuşmada, dünyayı bir sonraki kuşaklara miras bırakma sorumlulukları bulunduğunu belirterek, doğanın en iyi şekilde korunması gerektiğini belirtti.

Dünya Çevre günü dolayısıyla yaşam alanlarının güzelleşmesi, insanlarda bu konuda bilinç artışı sağlanması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Biz yaşadığımız dünyayı kendi ellerimizle yok ediyoruz. Bu dünyayı gelecek kuşaklara miras bırakmamız gerekirken sanki bize miras kalmış ve tüketmenin gayreti içerisindeyiz. Hızlı bir şekilde bu alışkanlılardan kurtulmalıyız. Başka yaşanacak dünya yok ve bize verilen emanete sahip çıkmamız gerekiyor. Dünyadaki kaynaklar sınırsız değil, sınırlı ve hızla tüketiyoruz. Rabbimin bize sunduğu bu güzelliklerin kıymetini bilerek ziyan etmemeli ve korumalıyız."

Program kapsamında meydanda Kırşehir Belediyesi Gül Bahçe Peyzaj ve Çiçek Satış Merkezi tarafından gül dağıtımı yapıldı ve kurulan stantları gezen çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler