Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Necmettin Şeker ve beraberindekileri...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Necmettin Şeker ve beraberindekileri kabul etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, makamda gerçekleşen kabulde, İl Müdürü Şeker, Vali Şentürk'e yapılan çalışmalar ve kent genelinde çevrenin korunması için verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Şentürk, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Dünya Çevre Günü’nün, çevreyi koruyacak önlemlerin alınması yönünden oldukça önemli olduğunu belirtti.

Çevreyi temiz tutmanın, sağlıklı bir yaşam sürdürmedeki öneminin azımsanmayacak kadar önemli olduğunu dile getiren Şentürk, şunları kaydetti:

"Sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı son dönemlerde yükselen değerlerden bir tanesi. İnsan suyundan, toprağından, havasından emin olduğu bir çevrede yaşamak ister. Çevre, son derece önemli bir kavramdır. Temiz, yeşil, yaşanabilir bir çevreyi gelecek kuşaklara aktarmamız gerekiyor. Dünyanın çeşitli bölgelerinde görülen muhtelif hastalıkların sebebi çevrenin sömürülmesidir. Çevreyi kirletmemek için doğa dostu unsurlar kullanılmalıdır. Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmanın önemi her geçen gün daha da artıyor. İlimizde çevre kirliliğini önlemede ilk yapmamız gereken ormanlık alanların sayısını artırmalı ve doğal kaynaklarımızı yerli yerinde kullanmalıyız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler