Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:- "Bakanlık olarak gerçekleştirdiğimiz tüm proje ve yatırımlarda çevre hassasiyetini göz önüne alıyoruz"- "Hiçbir zaman unutmuyoruz ki doğa, gelecek nesillere bırakacağımız en büyük ve en önemli mirasımızd

ANKARA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tüm proje ve yatırımlarda çevre hassasiyetini göz önüne aldıklarını belirterek, "Hiçbir zaman unutmuyoruz ki doğa, gelecek nesillere bırakacağımız en büyük ve en önemli mirasımızdır." ifadesini kullandı.

Arslan, Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kirletilmemiş ve bozulmamış bir dünyada yaşayabilmek ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakabilmek için hükümet olarak büyük gayret sarf ettiklerini ifade etti.

Bakanlık olarak gerçekleştirdikleri tüm proje ve yatırımlarda çevre hassasiyetini göz önüne aldıklarına işaret eden Arslan, şunları kaydetti:

"İnşa alanlarında her türlü çevre temizliği için önlemleri alıyor, yatırımlar kapsamında kesilen her ağacın yerine misliyle dikim gerçekleştiriyoruz. Doğanın kendini yenilemesini ve korunmasını sağlıyoruz. Hiçbir zaman unutmuyoruz ki doğa, gelecek nesillere bırakacağımız en büyük ve en önemli mirasımızdır. Bizler doğanın dilini konuşmakla sorumlu bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu hassasiyetle, bir yandan çevremizi olumsuz etkilerden uzak tutmaya çabalarken bir yandan da bu bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. Çevreyle ilgili hassasiyetimizi tüm vatandaşlarımıza aşılamak için gayret sarf ediyoruz. Bizim hedefimiz tabiatın gösterdiği yoldan gitmek, yani onu tahrip etmeden, onunla uyum içinde yaşamayı başarabilmektir."

Bakan Arslan, vatandaşları çevrenin ve doğal zenginliklerin korunması, kaynakların tükenebilir olduğu gerçeğini göz ardı etmeden bireysel tedbirlerin alınması konusunda duyarlı olmaya davet etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler