Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü

Başbakan Yıldırım:- "Bütün kalkınma politikalarında çevreyi korumayı esas alan Türkiye, çevre sorunlarının çözümü adına sorumluluklarını titizlikle yerine getirmektedir"

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin bütün kalkınma politikalarında çevreyi korumayı esas aldığını ve çevre sorunlarının çözümü adına sorumluluklarını titizlikle yerine getirdiğini bildirdi.

Yıldırım, "5 Haziran Dünya Çevre Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, Birleşmiş Milletler'in 1972 yılında Stockholm Zirvesi'nde aldığı kararla 5 Haziranı "Dünya Çevre Günü" olarak ilan ettiğini anımsattı.

Çevre sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekmek, halkın katılımını ve politik ilgiyi arttırmak üzere dünya genelinde çeşitli etkinliklerin yapıldığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Çevre sorunları, ülkelerin ekonomi, kalkınma, enerji ve diğer pek çok alandaki politikalarına yön vermektedir. Bütün canlıların ortak hayat alanı olan çevre, kamu yöneticileri başta olmak üzere herkesin azami özen ve gayretleriyle koruma altına alınmalıdır. Bütün kalkınma politikalarında çevreyi korumayı esas alan Türkiye, çevre sorunlarının çözümü adına sorumluluklarını titizlikle yerine getirmektedir. Biz, bütün tabiatı, Allah'ın eseri ve emaneti olarak gören bir siyasi anlayışın temsilcileriyiz. Hükümet programımızda da ifade ettiğimiz üzere, bütün yaratılmışların hukukunu korumak hükümetimizin birinci önceliğidir. Kalkınma faaliyetlerimizi çevrenin korunmasını esas alan bir yaklaşımı gözeterek sürdürürken, bir yandan da diktiğimiz dört milyar fidanla Cumhuriyet tarihimizin en büyük ağaçlandırma hamlesini yürütmekteyiz."

Yıldırım, "Önce insan önce hayat" diyerek icraatlarını sürdüren hükümetlerinin, ülkenin tabii dokusunu korumak ve şehirleri çevre dostu kılmak için çalıştığına dikkati çekerek, "Dünya Çevre Günü dolayısıyla, bütün kamu yöneticilerini, sanayicilerimizi ve yatırımcılarımızı çevre kirliliğine karşı azami dikkate davet ediyor, insana ve tabiata hürmet eden herkesi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler