Dünya CBS Günü'nde öğrencilerin resimleri yarışacak

Dünya CBS Günü'nde öğrencilerin resimleri yarışacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ev sahipliğinde Ankara'da gerçekleştirilecek "Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü" etkinlikleri kapsamında, "Akıllı Nesiller, Akıllı Şehirler Resim Yarışması" düzenlenecek

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilecek "Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Günü" etkinlikleri kapsamında, Ankara genelinde öğrenciler arasında "Akıllı Nesiller, Akıllı Şehirler Resim Yarışması" yapılacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Dünya CBS Günü kutlamaları kapsamında 30 Kasım ve 1 Aralık'ta Ankara'da çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu kapsamda "Bilgi Toplumunun Yaşam Alanı: Akıllı Şehirler" temasıyla paneller gerçekleştirilecek.

Ankara genelinde, çocukların coğrafi bilgi, çevre ve şehir gibi kavramlar konusunda farkındalık düzeylerini artırmak amacıyla "Akıllı Nesiller, Akıllı Şehirler Resim Yarışması" düzenlenecek. Son başvuruların 3 Kasım'da alınacağı yarışmaya, ilköğretim 3. ve 4. sınıf öğrencileri katılacak.

- Dokuz kategoride ödül verilecek

Yarışma sonucunda, birincilik, ikincilik, üçüncülük, 3 mansiyon ve 3 teşvik ödülü olmak üzere toplam 9 kategoride para ödülü ile bir yıllık TÜBİTAK Bilim Çocuk Dergisi aboneliği verilecek.

Birinci 7 bin 500, ikinci 6 bin, üçüncü 5 bin liranın sahibi olacak. Mansiyon kazananlar 2 bin 500'er, teşvik ödülüne layık görülenler ise bin 500'er lira alacak.

Seçici Kurul tarafından belirlenecek ilk 50 resim de iki gün boyunca, etkinliğin gerçekleştirileceği ATO Congresium'da sergilenecek. Eser sahiplerine teşekkür belgesi de verilecek.

Yarışmaya ilişkin detaylı bilgiye "www.cbsgunu.org.tr" adresinden ulaşılabilecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :