Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü

Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü

Manisa'da düzenlenen etkinlikte gözünü bağlayarak yolun karşısına geçmeye çalışan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, başarılı olamayınca görme engelli vatandaştan destek aldı- CHP Grup Başkanvekili Özel: - "Benim için son derece önemli bir deneyim oldu"

MANİSA (AA) - Manisa'da Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinliğe katılan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, gözünü bağlayarak yolun karşısına geçmeye çalışırken başarılı olamayınca görme engellilerden destek aldı.

Manisa Altı Nokta Körler Derneği tarafından 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla Şehzadeler ilçesinde yürüyüş düzenlendi.

Çok sayıda vatandaşın beyaz kurdelelerle gözlerini kapatarak destek verdiği yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'ndan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'na kadar devam etti.

Yürüyüş sonunda gazetecilere açıklama yapan Manisa Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Hüseyin Pehlivan, Manisa'nın daha önce "engelsiz şehir" ödülünü aldığını belirterek, engelli vatandaşların kamusal alanda serbest hareket edebilecek güvenli ortamlar oluşturulmasını beklediğini ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda beyaz kurdele ile gözlerini kapatarak eline aldığı bastonla yürümeye başladı.

Yolun karşısına geçemeyen Özel'e görme engelli Mehmet Ali Kıvrak yardımcı oldu.

Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada görme engellilerin duygularını anlamak amacıyla yaptığı bu yürüyüşün kendisi için önemli bir deneyim olduğunu kaydetti.

Engellilerin kent içerisindeki yaşam standartlarını yükseltme konusunda yerel yönetimlere önemli görevlerin düştüğünü vurgulayan Özel, şunları söyledi:

"Yol üzerinde rehber çizgilerin olmaması nedeniyle ne yöne gideceğimi bilemedim. Trafik ışıklarını da göremediğim için korktum ve geçemedim. Ölüm tehlikesi var çünkü. Arkadaşlar yeşil ışık yandığını söyleyince geçebildim. Yolun diğer tarafında ise rehber çizgileri vardı. Oradan itibaren sanki hareket kabiliyetimiz on kat artmış gibi oldu. Çünkü bastonu rehber yoldaki oyuklara koyduğunuzda güvenli bir şekilde gidebiliyorsunuz. Bu şunu gösteriyor, başta yerel yönetimlerin bu anlamda çok önemli görevleri var. Bu yolun tüm şehirlerde, tüm ilçelerde her evin önünden gidebilecek şekilde yaygınlaştırılması lazım. Aksi taktirde görme engelli hayattan tamamen izole olmuş oluyor. Birisine ihtiyaç duymuş oluyor. Benim için son derece önemli bir deneyim oldu."

Konuşmaların ardından dernek üyeleri ve görme engelliler, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda vatandaşlara aşure dağıttı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :