Dünya Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı Kurban:

Dünya Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı Kurban:

“Ermenistan savunma bakanının PKK’lının evini ziyaret etmesi bu ülkenin terörizme ne kadar destek verdiğinin açık bir göstergesidir"

İZMİR (AA) - Dünya Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı Asif Kurban, Ermenistan savunma bakanının terör örgütü PKK üyesi teröristin cenazesine katılmasının bu ülkenin teröre verdiği desteği açıkça ortaya koyduğunu belirtti.

Kurban, kendisine ait çalışma ofisinde düzenlediği basın toplantısında, 26-28 Şubat'ta Brüksel'de düzenlenen Dünya Azerbaycanlıları Kongresi'nin 14’ncü kurultayında kongrenin 2 yıl süreyle başkanlık görevine seçildiğini, görev dönemi içinde dünya üzerindeki Azerbaycanlıların problemlerini çözmek için çaba göstereceğini ifade etti.

“Azerbaycan’ın güçlü olması Türkiye’nin güçlü olması, Türkiye’nin güçlü olması da Azerbaycan’ın güçlü olması demektir” diyen Kurban, Ermenistan'ın son dönemde Rusya'nın "ileri karakolu" olma işlevini ön plana çıkardığını, "Rusya'nın desteğini arkasına alarak Azerbaycan ve Türkiye'ye karşı tavır sergilediğini" öne sürdü.

Türkiye hava sahasını ihlal eden bir Rus uçağının düşürülmesi olayı sonrası Ermenistan'ın bu rolüne vurgu yapmaya başladığını savunan Kurban, "Ermenistan'ın savunma bakanı, bir PKK’lının cenazesine katılıyor ve evine ziyarette bulunuyor. Orada PKK’lının bayrağı, her şeyi ortada. Bu olay Ermenistan'ın terörizme ne kadar destek verdiğinin açık bir göstergesidir" dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :