Dündar ve Gül hakkındaki "casusluk" davası

Dündar ve Gül hakkındaki "casusluk" davası

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dündar ve Ankara Temsilcisi Gül'ün, "darbeye teşebbüs ve casusluk" suçlarından yargılandıkları davanın üçüncü duruşması başladı- Kapalı yapılan duruşmaya milletvekilleri alınmadı

İSTANBUL (AA) - Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, gazetede, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara yer verdikleri gerekçesiyle ''casusluk'', ''darbeye teşebbüs'' ve ''FETÖ/PDY örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek yardım etmek'' suçlarından yargılandıkları davanın üçüncü duruşması başladı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki kapalı duruşmaya, sanıklar Dündar ve Gül, avukatlarıyla katıldı. Davanın müştekilerini ise avukatları temsil etti. Sanıkların eşlerinin de hazır bulunduğu duruşmaya, vekaletname ve yetki belgesi bulunanların dışında kimse alınmadı.

Adliyeye gelen CHP milletvekilleri Mahmut Tanal ve Sezgin Tanrıkulu ile HDP milletvekilleri Osman Baydemir ve Garo Paylan, sanıklara destek için duruşma salonunun bulunduğu koridorda bekleyen gruba katıldı.

Celse arası dosyaya gelen belgelerin okunduğu duruşmada, tanık beyanlarının alınması bekleniyor.

- Adliye önünde açıklama

Duruşma öncesi adliye önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Can Dündar, kendi duruşmaları ile akademisyenlerin yargılamasının aynı güne denk gelmesini "iyi bir tesadüf" olarak değerlendirerek, şunları söyledi:

"Bugün çok daha güçlüyüz. Tek tek yargılanmak yerine birbirimizin mücadelesine sahip çıkmayı çok önemli buluyorum. O yüzden iki önemli damar, Çağlayan önünde bir araya geldi. Öğretim üyelerimizi alıp, dışarı çıkmaya geldik. Kendimizin davasından onların davasını önemsiyoruz. Öğrencileri, arkadaşları ve barışa inananlarla Silivri'ye gidip, onları çıkaracağız. Böyle ümit ediyorum."

Erdem Gül, Türkiye'deki medya ve düşünce üzerindeki baskı olduğunu ileri sürerek, tutuklu akademisyenlerin serbest bırakılmasını istedi.

Tutuksuz yargılamanın devam etmesini talep eden Gül, davanın düşmesi gerektiğini kaydetti.

Açıklamaya milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal, Garo Paylan ile bazı sendikaların temsilcileri ve gazeteciler katıldı. ​

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından hazırlanan iddianamede, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme, devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama, silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.

Dündar ve Gül hakkındaki "casusluk" davası

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :