Düğün sezonu yaklaşırken altın uçuşa geçti

Düğün sezonu yaklaşırken altın uçuşa geçti

Altın fiyatlarında yükseliş durdurulamıyor! Ons altın 2.454 dolarla tarihi zirvesini güncellerken, gram altın 2.530 TL'ye yükseldi. İslam Memiş ve Erkan Öz altın ve gümüş için hedeflerini açıkladı.

Altın Fiyatlarında Rekor Yükseliş

ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararıyla ilgili beklentiler, Orta Doğu'daki jeopolitik gelişmeler ve büyük merkez bankalarının altın biriktirme yarışı, altın fiyatlarında dün yeni bir rekora yol açtı. Ons altın, 2.454 doları aşarak tarihi zirvesini güncelledi. Yurt içinde gram altın fiyatı da altının onsundan güç alarak bir süredir yaşadığı düşüşe son vererek rekor seviyelere yükseldi.

Konya'da Altın Fiyatları

Bugüne bakıldığında ons altın fiyatı 2.414 dolardan işlem görüyor. Konya piyasalarında 24 ayar gram altın 2.522 TL seviyelerinde satılırken aynı dakikalarda çeyrek altın 4.375 TL ve Cumhuriyet altını ise 17.355 TL'den tabelalara yansıyor.

zile.jpg

İslam Memiş: Manipülasyon Ayına Dikkat!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dün yaşanan rekor sonrası piyasaya ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. "Mayıs ve Haziran ayları manipülasyon ayı ve manipülasyon ayına hazır olun. Çünkü bir sabah kalktığınız zaman farklı bir dünya ekonomisine uyanabilirsiniz" diyen İslam Memiş, "Farklı gelişmeler yaşanabilir. Bu da yatırım araçlarında sert algılamalara neden olabilir. Ben jeopolitik gerilim tarafında İsrail'in bir bölgesel savaş istediğini, yeni bir Körfez savaşı çıkma ihtimalini güçlü gördüğümü söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Memiş: Altın Fiyatlarında 3.500 TL Hedefi Devam Ediyor

Memiş, bu yıl sonuna kadar değerli emtialar tarafında altın ve gümüş yeni rekorlara imza atabilir dedi ve bunun hazırlığını merkez bankalarının zaten yaptığını söyledi. 2024 yılının ilk çeyreğinde merkez bankaları bin 238 tonluk altın alımı yaptı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da 30 tonluk alım yaptığını gördük. Merkez bankaların her altın rezervlerini artırmasından sonra jeopolitik gerilimlerin aslında bir noktada patlak verdiğini bize göstermiş oluyor. Bu yılla alakalı 3 bin-3 bin 500 TL seviyesi ile alakalı beklentim devam ediyor.

Memiş: Ons Altın Fiyatı Tahmini

Uzman isim altının ons fiyatı için ilk etapta 2.600 dolar ve devamında ise 3 bin dolar seviyesini beklediğini söyledi. "Şu anda bu seviyelerin yukarısını revize edecek bir gelişme şu anda yok" diyen Memiş şunları kaydetti:

"Ancak bir jeopolitik gerilim tekrar tırmanırsa ve sıcak savaşa dönüşürse bu durum tabii ki değişebilir ama bugünkü ekonomik koşullar bugünkü gelişmeler, dünyanın jeopolitik anlamda iyi bir yere gitmediğini, bölgesel savaşların gelme ihtimalini her zaman güçlendiren yeni açıklamalar var. Piyasalarda şöyle bir şey var, insanlar genelde haftaya başlarken başka bir piyasaya başlıyor, farklı bir haber akışı geliyor."

Gümüş Fiyatları ve Hedefler

Gümüş fiyatları Aralık 2012'den bu yana ons başına 32 dolara yükselerek altını tahtından etti. Yılbaşından bugüne kazancı neredeyse yüzde 34'ü bulurken, altın fiyatlarında bu oran 22 seviyelerinde kaldı.

Erkan Öz: Altın 2800 Doları Hedefliyor

Ekonomist Erkan Öz ise, altın fiyatlarında teknik bir formasyon olduğunu vurgulayarak, "Yıllardır devam eden teknik bir formasyon bu. 2800 doları hedefliyor. Ama altın şu son dönemde çok hızlı yükseldi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.