Düğün dönüşü feci kaza! Karşı şeride geçen tırla çarpışan otobüste 1’i polis 6 kişi öldü, 42 kişi yaralandı

İzmir'de gerçekleşen düğünden Kayseri'ye gitmeye çalışan yolcuların bulunduğu otobüs Denizli'de kontrolden çıkarak karşı şeride geçen karayollarına ait kum yüklü tır ile çarpıştı. Kazada polis memuru Birol Küçük dahil 6 kişi öldü, 42 kişi yaralandı

Denizli'nin Honaz ilçesinde kontrolden çıkan karayollarına ait kum yüklü tırın, bariyerleri yıkıp karşı şeride geçerek, düğünden dönen seyir halindeki yolcu otobüsüne çarpması sonucu meydana gelen kazada 1'i polis 6 kişi öldü, 42 kişi yaralandı.

Kaza, sabah 03.50 sıralarında Honaz ilçesine bağlı Dereçiftlik Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Afyon'dan Denizli yönüne seyir halinde olan karayollarına ait kum yüklü 06 CJE 049 plakalı tır, sürücüsünün kontrolünden çıktı.

Hakimiyeti sağlanamayan tır, bariyerleri kırıp, Afyon istikametindeki karşı şeritte geçti. Kontrolü sağlanamayan tır, İzmir'de gerçekleşen düğünden Kayseri'ye gitmeye çalışan yolcular tarafından kiralandığı öğrenilen 48 E 4505 plakalı yolcu otobüsüne çarptı.

Çarpmanın etkisiyle otobüs ile tır şarampole devrildi. Diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve trafik ekibi sevk edildi.

Sağlık ekibi yaralılara yaptığı ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırırken, sıkışan yaralıları ise itfaiye ekipleri kurtardı.

Otobüste yolcu konumunda bulunan polis memuru Birol Küçük ile birlikte 6 kişinin öldüğü ve tır şoförü ile birlikte 42 kişin yaralandığı öğrenildi. Kazaya karışan araçlar, bölgeye çağrılan vinç yardımı ile şarampolden kaldırıldı.

Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.

6 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAZA HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Denizli'de düğüne giden otobüsün karıştığı trafik kazasında 6 kişi ölürken, 42 kişi de yaralandı. Vefat eden vatandaşların kimlik belirleme çalışması sürerken kaza yeri de havadan insansız hava aracıyla görüntülendi.

SAVCILIKTAN KAZA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Honaz ilçesinde 6 kişinin öldüğü, 43 kişin yaralandığı kazayla ilgili soruşturmada iki Cumhuriyet Savcısının görevlendirildiğini açıkladı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "2 Eylül 2023 günü saat 03.50 sıralarında Denizli-Honaz-Dereçiftlik Mahallesi Denizli Ankara Karayolu Ankara istikameti Cezaevi kavşağı mevkiinde, 48 E 4505 plakalı yolcu otobüsü seyir halinde bulunduğu esnada, karşı şeritten gelen 34 DZP 704 çekici ve 06 CJE 049 dorse plakalı tırın orta refüjü kırarak karşıya geçmesi ve yolcu otobüsüne çarpması sonucunda trafik kazası meydana gelmiştir. İlk belirlemelere göre, otobüste bulunan 48 kişiden 42'si yaralanmış, 6 kişi vefat etmiştir. Olayla ilgili derhal soruşturmaya başlanmış olup iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir" denildi.

TIR SÜRÜCÜSÜ, DİREKSİYONUN KİTLENDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Denizli'de düğüne giden seyir halindeki yolcu otobüsüne çarpması sonucu meydana gelen kazada 1'i polis 6 kişi ölümüne, 42 kişinin ise yaralanmasına neden olan tır sürücüsü, ifadesinde, "Kaza araç direksiyonunun kitlenmesi sonucu meydana geldi" dediği öğrenildi. Sağlık ekibi tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Denizli Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralı tır şoförü Bekir Atman, jandarmaya verdiği ilk ifadesinde, kazanın aracının direksiyonunun kitlenmesi sonucu meydana geldiğini söylediği öğrenildi.

"ÖLENLERDEN BİR TANESİ YENGEM VE DİĞER YAKINLARIM VARDI"

6 kişinin öldüğü ve 43 kişinin ise yaralandığı kazayı duyan aile ve yakınları, Denizli'de bulunan hastanelere akın ediyor. Yakınlarından bilgi almak için kimisi hastane içerisinde kimisi ise bahçesinde uzun süre bekliyor. Kazada hayatını kaybeden yengesi Emel Özcan ile yaralı yakınlarının haberi alır almaz Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne gelen Çağrı Şaşal, "Gece geç saatlerde otobüs seyir halindeyken, karşı şeritten gelen tır bariyerleri aşarak çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle otobüs sürükleniyor ve 6 canımız gidiyor. Ölenlerden bir tanesi yengem ve diğer yakınlarım vardı. Hepimizin başı sağolsun. İzmir'den Kayseri'ye düğüne gidiyorlardı. Denizli çıkışında maalesef acı kaza oldu" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.