DSÖ'den Yemen'deki kolerayla mücadeleye destek

DSÖ'den Yemen'deki kolerayla mücadeleye destek

Kuruluş, Yemen'deki kolerayla mücadele için yaklaşık 1 milyon dolar yardımda bulunacak

2SANA (AA) - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Yemen'deki kolera salgınıyla mücadele için yaklaşık 1 milyon dolar yardım yapacak.

DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, kuruluşun Yemen'deki kolera salgınıyla mücadele amacıyla yaklaşık 1 milyon dolarlık yardımda bulunacağı kaydedildi.

Açıklamada, Yemen Sağlık Bakanlığının ay başında koleraya yakalananlar ile ilgili yaptığı açıklamadan bu yana virüse yakalandığından şüphelenilenlerin sayısının bin 184'e ulaştığı, bunlardan 6'sının bu virüs sebebiyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Yapılan incelemeler sonucu 47 kişide kesin olarak kolera virüsünün bulunduğu tespit edilen açıklamada, Yemen'e gerekli olan finans desteğindeki büyük eksikliğin, örgütün ve beraber çalıştığı sağlık ekiplerinin salgının kontrol altına alınması için harcadığı çabaları olumsuz etkilediği kaydedildi.

Açıklamada, örgütün acil durumlar ve bölgesel dayanışma fonlarından vereceği yeni finans desteğinin, salgının kontrol altına alınması için müdahale alanının genişletilmesine yardımcı olacağı ifade edildi.

Açıklamada, bu destek kapsamında Sağlık Bakanlığı ve örgütün epidemiyolojik verilerinin değerlendirilmesi, laboratuvarlara destek vererek hastalığı tespit gücünün artırılması, kolerayı tedavi merkezlerinin çoğaltılması, risk oranı yüksek bölgelerde yaşayanlar için sağlık eğitimi ve bilinçlendirme kampanyalarının düzenlenmesi gibi adımların atılacağı aktarıldı.

Halihazırda salgının olduğu bölgelerde 7,6 milyonun üzerinde kişinin yaşadığı belirtilen açıklamada, 15 şehirde 76 binden fazla kolera vakası görülme ihtimali bulunduğuna dikkat çekildi.

Örgüt 17 Ekim'de, salgının kontrol altına alınması için uluslararası camiaya 22 milyon dolarlık acil yardım çağrısı yapmış, bu paranın temin edilmemesi durumunda hastalığın başka kişilere bulaşma ihtimalinin artacağını açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler