DSÖ'den 'eşcinsellik' uyarısı! Maymun çiçeği virüsünün sapkın festivalden yayıldığı ortaya çıktı!

DSÖ'den 'eşcinsellik' uyarısı! Maymun çiçeği virüsünün sapkın festivalden yayıldığı ortaya çıktı!

DSÖ maymun çiçeği virüsü şu ana kadar 19 ülkede doğrulandığını ve toplam 131 vakanın tespit edildiğini duyurara, , 'eşcinsel ilişki' konusunda uyardı. Yetkililer, maymun çiçeğinin İspanya ve Belçika'daki iki fetiş etkinlikle bağlantılı olduğunu söyledi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) maymun çiceği virüsü şu ana kadar 19 ülkede doğrulandığını ve toplam 131 vakanın tespit edildiğini duyurdu. DSÖ yetkilileri 'eşcinsel ilişki' konusunda uyararak, şu ana kadar yapılan araştırmaların, hastalığın ana yayılma nedeninin eşcinsel ilişki olduğunu gösterdiğini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamada, ilk vakanın 7 Mayıs'ta genellikle yayıldığı ülkeler dışında bildirilmesinden bu yana Avrupa, ABD, Kanada, Avustralya, Danimarka ve İsrail dahil olmak üzere 19 ülkede, 131 onaylanmış maymun çiçeği vakası ve 106 şüpheli vaka bulunduğu belirtildi. DSÖ, LGBTİ'li sapkın festivalde yayıldığı belirtilen hastalığın olağan dışı yayılmamasına rağmen toplantılar yapılacağını aktardı.

EŞCİNSEL İLİŞKİ İLE YAYILDIĞI AÇIKLANDI

DSÖ yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Amerika ve Avrupa'da maymun çiçeği virüsünün öncelikle eşcinsel erkekler arasındaki cinsel ilişki ile yayıldığını belirtti.

DSÖ, İngiltere’deki 2 doğrulanmış ve bir şüpheli maymun çiçeği vakasının sadece 10 gün önce kuruma bildirildiğini ve bunların virüsün son 40 yılda genellikle düşük seviyelerde dolaştığı Afrika dışında ilk vakaların olduğunu açıkladı.

AFRİKADA YILLARCA VAR OLMASINA RAĞMEN BİRKAÇ GEZGİNDE GÖRÜLDÜ

NTV'de yer alan habere göre; DSÖ'nün çiçek hastalığı araştırmasını yürüten Dr. Rosamund Lewis, “Son beş yılda Avrupa'da sadece gezginlerde birkaç vaka gördük, ancak Afrika'nın endemik bölgelerine seyahat etmemiş insanlarda aynı anda birçok ülkede vakaları ilk kez görüyoruz” diye konuştu.

EŞCİNSELLERE ÖZEL BİR SAUNA DA KAPATILMIŞTI

DSÖ'nün acil durum departmanının eski başkanı David Heymann ise, Maymun Çiçeği virüsünün ilk defa bu kadar yayılmasının İspanya ve Belçika'daki iki etkinlikle bağlantılı olduğunu söyledi.

Belçika'da virüsün "fetiş festivali" olarak bilinen Darklands isimli etkinlikte yayıldığı belirlenmiş, İspanya'nın Madrid kentinde ise Maymun Çiçeği vakalarıyla ilişkilendirilen, eşcinsellere özel bir sauna kapatılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.