DSİ'den Elazığ, Şırnak ve Giresun'a yardım eli

DSİ'den Elazığ, Şırnak ve Giresun'a yardım eli

DSİ Genel Müdürlüğünce, "Köy Okullarına Yardım Kampanyası" kapsamında Elazığ, Şırnak ve Giresun'daki öğrencilere yardım gönderilecek- DSİ Genel Müdürü Acu:- "Bu yıl toplanan malzemeler Elazığ Arıcak ile Bükardı köyü ilkokulları, Şırnak Güçlükonak Düğünyur

ANKARA (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce 1963'te gönüllük esasına göre başlatılan ve her yıl artarak devam eden "Köy Okullarına Yardım Kampanyası" kapsamında toplanan yardımlar, Elazığ, Şırnak ve Giresun'daki öğrencilere yollanacak.

AA muhabirinin DSİ yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Jeoteknik Hizmetler ve YAS Dairesi koordinesinde her yıl düzenlenen kampanya çalışmalarında, merkez daire başkanlıkları ve bölge müdürlüklerinin katılımıyla kırtasiye malzemesi toplandı. Toplanan malzemeler, YAS Dairesinde sergilendi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Elazığ, Şırnak, Giresun'daki öğrencilere gönderilecek malzemelerin sergilendiği alanı inceledi.

Acu, DSİ'nin yaptığı çalışmalarla Türkiye'ye kazandırdığı önemli projelerin yanı sıra maddi imkanları kısıtlı öğrencilere de kırtasiye ve giyim yardımı yaptığını anımsattı.

"Köy Okullarına Yardım Kampanyası" ile eğitim çağındaki öğrencilerin temel ihtiyaçlarına yardımcı olduklarını vurgulayan Acu, şunları söyledi:

"Bu yıl toplanan malzemeler Elazığ Arıcak ile Bükardı Köyü İlkokulları, Şırnak Güçlükonak Düğünyurdu İlkokulu, Giresun Dereli Kızıltaş İlkokulu öğrencilerine gönderilecek. Bugün sergimize katılarak, ziyaretleri ile bizleri onurlandıran sayın Müsteşarımıza şükranlarımı sunuyor, yardım kampanyasının gerçekleştirilmesinde emeği geçen ve katılım gösteren DSİ ailemizin kıymetli mensuplarına teşekkür ediyorum."

Sergiye Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı, Genel Müdür Yardımcıları Ergün Üzücek, Turkay Özgür, Kaya Yıldız, Murat Dağdeviren, Daire Başkanları ve DSİ Ankara 5. Bölge Müdürü ile ilgili personeller eşlik katıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :