"DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni"

"DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Sulanmadık toprak bırakmayacağız. Türkiye'yi tamamen baraj ve göletlerle donatacağız"- Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: - "Eskişehir 13 yılda, 13 milyar liralık yatırım aldı"

ESKİŞEHİR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Sulanmadık toprak bırakmayacağız. Türkiye'yi tamamen baraj ve göletlerle donatacağız" dedi.

Bakan Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen "DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni"ne katıldı.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, birçok müjde ile geldikleri Eskişehir'de 40 milyon lira değerindeki 7 tesisin temel atma ve açılış töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ormanları vatandaşın kalkınması için kullandıklarını ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Ormanlar millete aittir. Orman alanlarına yakın mahallelerdeki orman alanlarına, gelir getirici türler dikiyoruz. Eskişehir, Allah'ın izniyle tabiat ve doğa turizmin merkezi olacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı çok çalışıyor. Türkiye'nin su meselesini kökünden hallettik. İstanbul'un şu anda 2071 yılına kadar suyu var. Suyumuzun büyük kısmını yaz mevsiminde kullanıyoruz. Sulama olmazsa tarım olmaz. Şu ana kadar 65 milyon dekarlık alanı modern sulamayla açtık. Sulanmadık toprak bırakmayacağız. Türkiye'yi tamamen baraj ve göletlerle donatacağız. Dünyada baraj inşaatında ilk 3'e giren Türkiye Cumhuriyeti var. 2019 yılı sonuna kadar bin 71 gölet, baraj ve sulama inşa ederek bir destan yazacağız. Eskişehir'in de içinde olduğu 'Orta Anadolu Gelişim Projesi'ni hazırladık ve projeyi 2019 yılı sonunda bitireceğiz."

- Bakan Avcı: "Eskişehir 13 yılda, 13 milyar liralık yatırım aldı"

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı ise Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun, projelerin tamamlanması için saat ve gün verdiğini anımsatarak, söz konusu durumun diğer bakanları teşvik ettiğini bildirdi.

Eroğlu'na 13 yıldır Eskişehir'e kazandırdığı projeler için teşekkür eden Avcı, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Eskişehir 13 yılda, 13 milyar liralık yatırım aldı. Yatırımlarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tesislerin Eskişehirimize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni, Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi sertifikalarının dağıtımı yapıldı.

Daha sonra Bakanlar Eroğlu ve Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler