Dronelar "Kadir Gecesi" için uçtu

Dronelar "Kadir Gecesi" için uçtu

Türkiye'nin 45 ilindeki amatör drone kullanıcıları sosyal medya platformunda kurdukları "Ülken İçin Uç" projesi kapsamında Kadir Gecesi'ne özel gökyüzünden cami görüntüleri çekerek klip hazırladı - Proje koordinatörü Hastürk: - "Amacımız bu yıl Kadir Gece

ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye'nin 45 ilindeki amatör drone kullanıcıları sosyal medya platformunda oluşturdukları "Ülken İçin Uç" projesi çerçevesinde Kadir Gecesi'ne özel cami görüntüleriyle klip yaptı.

Daha önce de "Ülken İçin Uç- Doğal Güzellikler" adı altında Türkiye'nin birçok ilinden görüntülerle farkındalık oluşturan ekip, Kadir Gecesi için başta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki "Millet" olmak üzere 100 caminin gökyüzünden görüntülerini çekti.

Projenin koordinatörlerinden Resul Hastürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medya üzerinden bir araya geldikleri amatör drone kullanıcılarıyla "Ülken İçin Uç" projesini başlattıklarını söyledi.

Kadir Gecesi'ne özel hazırladıkları klibi 15 günde tamamladıklarını dile getiren Hastürk, "Amacımız bu yıl Kadir Gecesi'nde camilerimizi daha fazla doldurabilmenin yolunu bulmaktı. Ülkemizde çok güzel camilerimiz var. Bizler de amatör drone kullanıcıları olarak elimizdeki teknolojiyi ülkemize hizmet anlamında kullanmaya karar verdik. Umarım ki çektiğimiz görüntülerle halkımızın gönlüne dokunabiliriz." diye konuştu.

"Ülken İçin Uç" projesi kapsamında ikinci çalışmalarını tamamladıklarını anlatan Hastürk, şu değerlendirmede bulundu:

"İlk projemizde ülkemizin doğal güzelliklerini kayda aldık. Güzel bir klip çalışması oldu. Aslında dronelarla neler yapılabileceğini ispatlamak için 45 ilden arkadaşlarımızla güçlerimizi birleştirdik. Sonuçta tüm ekibimizin genel olarak hayatlarını sürdürebilecek farklı bir işi var. Fakat drone uçurmak bir tutku ve bu tutkuyu doğru yerlerde, insanlara da fayda sağlayabilecek alanlarda kullanmamız gerekiyordu. Önümüzdeki en önemli gün Kadir Gecesi olduğu için bu projeyi hayata geçirdik."

- "Hedefimiz AFAD'a gönüllü yardım"

Hastürk, projeyi oluştururken asıl hedeflerinin droneların doğru amaçlarla kullanılabilmesini sağlamak olduğunu belirterek, "Hedefimiz AFAD'a gönüllü yardım. Birisi kaybolduğunda ya da karışık bir arazide gökyüzünden görüntü almak gerektiğinde o ildeki arkadaşımızın gönüllü olarak devletimize hizmet verebileceğini göstermek istiyoruz. Biz ülkemiz için uçmak istiyoruz." diye konuştu.

- "Türkiye uçtukça biz de uçacağız"

Projenin Eskişehir ayağını koordine eden ve tüm görüntülerin kurgusunu yapan Kadir Onur Aytekin de böyle bir projede bulunmaktan duyduğu mutluluğu aktararak, "Türkiye, Cumhurbaşkanımız sayesinde 14 senedir adeta uçuyor. Birçok şehrimizde güzel mimariler yapılıyor. Çok güzel camilerimiz var. Bizler vatandaş olarak bunları göstermeyi bir borç bildik. Türkiye uçtukça biz de uçacağız." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :