Dr. Mustafa Güçlü: Irkçı beyaz adam Amerika’da 100 milyon yerliyi katletti

Dr. Mustafa Güçlü: Irkçı beyaz adam Amerika’da 100 milyon yerliyi katletti

HİSDER’de Amerika’da ırkçılıkla mücadelede tarihe damga vuran Malcolm X’in mücadelesini anlatan Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, “Irkçı beyaz adam Amerika’da 100 milyon yerliyi katletti” dedi.

Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nde ırkçılıkla mücadelede tarihe damga vuran Amerikalı zenci lider Malcolm X’i anlatan Konya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Beyaz adamın Amerika’da 100 milyon yerliyi katlettiğini söyledi.

Müslüman olduktan sonra El Hac Malik Şahbaz adını alan Malcolm X’in Amerika’daki siyasî, dinî ve ırkçılıkla ilgili mücadelesini ele alan Dr. Mustafa Güçlü, Nuh peygamberin evlatlarından Yafes’in çocuklarının Bering Boğazı yoluyla Amerika kıtasına gittiklerini ve Aztek, Maya, Toltek, Inka uygarlıklarının da bu coğrafyada kurulduğunu ifade etti.

IRKÇI BEYAZ ADAM AMERİKA’DA100 MİLYON YERLİ ÖLDÜRDÜ

İspanya’da muhteşem bir medeniyet kuran Müslümanların zaaflarından faydalanan Batının, elde ettiği bilgileri teknolojiye çevirerek sömürgeciliğe yöneldiğini ifade eden Dr. Mustafa Güçlü, “Batı, bize keşifler diye yutturarak dünyayı sömürmeye başladı.” dedi. Beyaz adamın, Amerika kıtasına ilk gelen yerlilerden altını alınca Avrupa’ya dönüşte, ne kadar yaramaz adam varsa hepsini gemilerle Amerika kıtasına getirdiklerini belirten Dr. Güçlü, “Oradaki yerliler köle olmuyor. Beyaz adam toprakları işleyecek kölelere ihtiyaç duyunca Afrika’dan 15 milyon zenciyi gemilerle Amerika’ya taşıyorlar. Kaçmasınlar diye zincirlere bağlıyorlar. Problem çıkaranları denize atıyorlar. Sonra Amerika’da tarla ve ev zenci tipleri oluşuyor. Tarla zencileri esareti kabul etmiyorlar. Bunlar Müslüman olduklarından yerlerine başka topluluklardan insanları Amerika’ya getiriyorlar. Irkçı beyaz adam Amerika’da 100 milyon yerliyi öldürüyor.”

whatsapp-image-2022-03-08-at-10-17-32-1.jpegwhatsapp-image-2022-03-08-at-10-17-32.jpeg

MALCLM X VE IRKÇILIKLA MÜCADELE

Zencilerin insandan sayılmalarının 4 Temmuz 1777’de ABD kuruluş bildirgesinde George Washington tarafından ilan edildiğini söyleyen Güçlü, Hıristiyanlaşan zencilerin kiliseye gelmeye başlamalarıyla bu sefer 1784’de ayrı kilise oluşturulduğuna dikkati çekti. Güçlü, kendilerine hak verilmeyeceğini anlayan zencilerin XX. yüzyılın başlarında zenci hareketi başlatarak haklarını aramaya başladıklarını ve Malcolm X’in de 1925'te Omaha, Nebraska'da Malcolm Little olarak doğduğunu ifade etti. Irkçı Ku Klux Klan örgütü tarafından Malcolm X’in evlerinin dört defa yakıldığını ve ailenin ölümle tehdit edildiğini dile getiren Güçlü, 1964'te Mekke'ye bir hac ziyaretinde bulunan ve adını El-Hac Malik el-Şebaz olarak değiştiren Malcolm X’in hayatıyla ilgili şu bilgilere yer verdi: “5 yaşındayken koruyucu bir eve girdi. Çok zeki ve iyi bir öğrenci olmasına rağmen, sekizinci sınıftan sonra okulu bıraktı. Uyuşturucu satmaya başladı ve “Detroit Kırmızısı” lakabını kazandı. 21 yaşında hırsızlıktan hapse girdi. Burada ilk kez İslam Milleti başkanı Elijah Muhammed'in veya beyazları şeytan olarak tanımlayan siyah milliyetçi bir grup olan Siyah Müslümanlar'ın öğretileriyle karşılaştı. Kısa süre sonra Malcolm, "köle" adını reddettiğini göstermek için "X" soyadını benimsedi. 1952’de cezaevinden çıktıktan sonra Malcolm X, Harlem'de bir caminin bakanı oldu. 1952'de 400 üyesi bulunan İslam Milleti 1960'a kadar 40.000 üyeye ve sonra 1 milyon sayısına ulaşıyor. Bu arada Malcolm X, Muhammed Ali ile yakın arkadaş oldu. 20 Şubat 1965'te New York'ta bir salonda düzenlenen Afro-Amerikan Birlik Örgütü mitinginde bir suikast sonucunda şehit ediliyor.”

Meram Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen sohbetin soru-cevap bölümünden sonra eğitimci Muhammed Acıyan, aşr-ı şerif okudu. Dr. Mustafa Güçlü’ye derneğin hediye paketini HİSDER Başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu, NEÜ Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Hüseyin Kara ile birlikte takdim etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.