Dr. Emin Acar son yolculuğuna uğurlandı

Dr. Emin Acar son yolculuğuna uğurlandı

Cenaze törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de katıldı

BURSA (AA) - Ankara'da vefat eden eski milletvekillerinden ve manevi önderlerden Dr. Emin Acar'ın cenazesi, Bursa'nın İnegöl ilçesinde toprağa verildi.

Ankara'dan alınan Acar'ın (90) cenazesi, Deydinler Mahallesi Camisi'ne ait avlunun küçük olması nedeniyle bir soğuk hava deposunun bahçesine getirildi.

Buradaki törene, Acar'ın ailesi ve yakınları ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Partili bazı milletvekilleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazını, Acar'ın öğrencisi olduğu belirtilen Prof. Dr. Ahmet Nedim Serinsu kıldırdı. Cenaze, namazın ardından Mahalle Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

- "Tasavvuf ehli bir büyüğümüzü kaybettik"

Bakan Faruk Çelik, tören öncesinde gazetecilere, Acar'ı kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Çelik, şöyle konuştu:

"Türkiye yalnız böyle bir siyasi kimliği ile bir ağabeyimizi kaybetmedi. Hem eski bir milletvekili ama bir hekim ve aynı zamanda bir mutasavvıf, tasavvuf ehli bir büyüğümüzü kaybettik. Benim geçmiş yıllarda ismini bildiğim ama milletvekili olduktan sonra Ankara'daki makamında belli aralıklarla ziyaret ettiğim ve istifade ettiğimiz değerli bir büyüğümüzdü. Aslında sağlığı iyiydi, sohbeti iyiydi. Bize çok tavsiyeler verdi. Ama ölüm işte. Kalp krizi yanılmıyorsam. Ani bir durumla kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Sevdiğimiz, saydığımız ve bir çok kişinin istifade ettiği değerli bir büyüğümüzdü."

Dr. Emin Acar son yolculuğuna uğurlandı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :