Döviz ve Altın Zirvede: İşte Konya piyasalarındaki son durum

Döviz ve Altın Zirvede: İşte Konya piyasalarındaki son durum

Dolar 31 TL'yi aştı, Euro 33 TL'ye yaklaştı. Altın ons fiyatı 2 bin 19 dolara yükseldi. TCMB'nin faiz kararı öncesi piyasalarda gerginlik hakim.

Dolar Yeni Rekor Kırdı

Dolar/TL kuru, 20 Şubat Salı günü güne 30,86 TL'den başladıktan sonra yükselişini sürdürdü ve 31,0048 ile yeni bir tarihi zirveye ulaştı. Euro/TL kuru da 33,29 TL'ye yükselerek son 6 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Sterlin/TL kuru 38,89 TL, Japon Yeni/TL kuru ise 20,54 TL'den işlem görüyor.

Altın Ons Fiyatı Yükseldi

Dolar endeksinin gerilemesi ve Ortadoğu'da jeopolitik gerilimin tırmanması, altın fiyatlarını yukarı yönlü etkiledi. Ons altın fiyatı, 2022 dolara kadar yükselerek yaklaşık bir haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Gram altın fiyatı 2 bin 4 TL'ye, çeyrek altın fiyatı 3 bin 404 TL'ye, Cumhuriyet altını fiyatı ise 14 bin 7 TL'ye yükseldi.

Faiz Kararı Beklentisi Piyasaları Sarstı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yılın ikinci faiz kararını 22 Şubat Perşembe günü açıklayacak. Piyasalar, TCMB'nin faizi sabit bırakacağına dair görüş hakim. Faiz kararının yanı sıra TCMB'nin kredi kartı referans faiz oranlarında değişiklik yapıp yapmayacağı da merak konusu.

Konya Piyasalarında Durum

Konya piyasalarında dolar 31,11 TL'den satılırken, 30,83 TL'den alış fiyatı mevcut. Euro 33,53 TL'den işlem görüyor. Gram altın fiyatı 2.090 TL, çeyrek altın fiyatı ise 3.565 TL.

konya-piyaalarinda-son-durum.jpg

Uzmanlar Ne Diyor?

Uzmanlar, dolar kurunun yükselişinin devam edebileceğini ve yıl sonuna kadar 35 TL'ye kadar çıkabileceğini öngörüyor. Altın fiyatlarının ise ons bazında 2 bin 500 dolara kadar yükselme potansiyeli olduğu belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.