Dost Süt'ün Ardından Dost Bank Geliyor
BİM, 10 milyar TL sermayeli Dost Katılım Bankası ile finans sektörüne adım atıyor. Tescil işlemleri biten dev girişim için BDDK kararı bekleniyor.
Perakende sektörünün dev ismi BİM, milyonlarca müşterisini heyecanlandıran dev bir hamleye imza attı. Süpermarket zincirinin özel markaları arasında yer alan Dost Süt ile tanınan şirket, şimdi de finans alanında ezber bozmaya hazırlanıyor. 10 milyar TL başlangıç sermayesiyle yola çıkan Dost Katılım Bankası AŞ, tescil süreçlerini başarıyla tamamlayarak katılım bankacılığı ligine resmi girişini yaptı.
Dev Network Finans Servisine Dönüşüyor
BDDK onayının ardından İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü’ndeki tescil işlemleri tamamlanan Dost Katılım Bankası, faaliyet izni almak üzere son düzlüğe girdi. Türkiye genelinde 81 ilde tam 12 bin 751 mağazası bulunan BİM’in bu devasa ağını finansal hizmetler için nasıl konumlandıracağı şimdiden merak konusu oldu. Yıl sonuna kadar faaliyet izninin çıkması halinde, dev market zincirinin şube gücü katılım bankacılığına yepyeni bir boyut kazandıracak.
Hisselerin Tamamı BİM ve İştiraklerine Ait
Sermaye yapısıyla güven veren yeni bankanın hisselerinin tamamı BİM Birleşik Mağazalar ve grubun stratejik iştiraklerine ait olacak. Kurucu ortaklar arasında BİM’in yanı sıra Desto Atık Yönetimi, Dost Global Danışmanlık, GDP Gıda Paketleme ve Es Global Gıda gibi güçlü markalar yer alıyor. Halka açıklık oranı yüzde 71,1 olan retail devinin tek söz sahibi olacağı bu adım, şirketin perakende sınırlarını aşarak finansal ekosistemde de liderliğe oynamasını sağlayacak.

Faaliyet İzni İçin Gözler BDDK'da
Tescil safhasını geride bırakan banka için süreç tüm hızıyla ilerliyor. BDDK’dan gelecek nihai faaliyet izni sonrası Dost Katılım Bankası'nın yıl sonuna kadar hizmet vermeye başlaması ve Türkiye genelinde operasyonlarını başlatması hedefleniyor. Market rafından finans sektörüne uzanan bu büyük dönüşüm, katılım bankacılığındaki rekabeti baştan aşağı değiştireceğe benziyor.