"DOST İslam'a Hizmet Ödülleri"

"DOST İslam'a Hizmet Ödülleri"

İSTANBUL (AA) - Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin ve sevgisinin idrak edilmesi amacıyla her yıl düzenlenen "DOST İslam'a Hizmet Ödülleri" sahiplerini bulacak.Konuya...

İSTANBUL (AA) - Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin ve sevgisinin idrak edilmesi amacıyla her yıl düzenlenen "DOST İslam'a Hizmet Ödülleri" sahiplerini bulacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, ödüller, Hz. Mevlana'nın 743. Vuslat Yıldönümü programları kapsamında "Mevlana'da Peygamber Sevgisi" başlığıyla, yarın Konya'da düzenlenecek törenle verilecek.

Bu yıl 13.'sü düzenlenen "DOST İslam'a Hizmet Ödülleri"ne, Türkiye'den Prof. Dr. Süleyman Uludağ, yurt dışından ise Muhammed İkbal layık görüldü. İkbal'in ödülünü, torunu Walid İkbal alacak.

Etkinlik, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Uluslararası Mevlana Vakfı, TÜRKKAD Türk Kadınları Kültür Derneği ile Kerim Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı ortaklığında düzenlenecek.

Program kapsamında "Hz. Mevlana'da Peygamber Sevgisi" başlıklı sempozyum ve "La Edri Topluluğu"nun Türk tasavvuf musikisi konserinin ardından, ödül töreni gerçekleştirilecek.

Gecede Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç da "DOST İslam'a Hizmet Ödülleri"nin bu yılki teması "Hz. Mevlana’da Peygamber Sevgisi" konulu bir konuşma yapacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :