DOSD Meram 3 Yaşında: 220 Öğrenciye Umut Oldu
DOSD Meram, 3. yılında 220’den fazla öğrencisiyle eğitim, spor ve terapide model olmaya devam ediyor.
Konya Meram Belediyesi öncülüğünde kurulan Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi (DOSD Meram), üçüncü yaşını düzenlenen basın toplantısıyla kutladı. 2023 yılında 21 öğrenciyle yola çıkan merkez, bugün 220’den fazla özel gence ve ailesine umut oluyor.
21 Öğrenci ile Başlayan Umut Yolculuğu
Meram Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle temelleri atılan DOSD Meram; Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi’nin de katılımıyla dev bir aileye dönüştü. Özel eğitimden fizyoterapiye, dil ve konuşma terapisinden ergoterapiye kadar pek çok alanda hizmet veren merkez, ailelerin üzerindeki yükü hafifletmeyi sürdürüyor.
"En Büyük Başarı Yalnız Hissettirmemek"
Üç yıllık serüveni değerlendiren DOSD Meram Dernek Başkanı Mehmet Munlafalıoğlu, en büyük başarılarının bir ailenin kendisini yalnız hissetmemesi olduğunu belirtti. Kalite ve memnuniyet belgeleriyle hizmet standartlarını tescillediklerini vurgulayan Munlafalıoğlu, bireysel ihtiyaçlara göre şekillendirilen eğitimlerle her çocuğun potansiyelini en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.
Erken Yaştan İstihdama Uzanan Model
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise merkezin 0-3 yaş grubundan 25 yaşa kadar geniş bir yelpazede destek sunduğunu söyledi. Spor kulübü aracılığıyla lisanslı sporcular yetiştirdiklerini belirten Kavuş, amaçlarının Konya'da dokunulmadık tek bir down sendromlu birey bırakmamak olduğunu dile getirdi.
Program sonunda merkezde eğitim alan özel gençler, basın mensuplarına kendi yaptıkları ebru tablolarını hediye etti.

Kaynak: