Dört sezonda 5 kupa

Dört sezonda 5 kupa

Yenimahalle Belediyespor Bayan Hentbol Takımı, Süper Lig'deki 4 sezonunda ikişer lig ve Süper Kupa ile bir Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü- Başantrenör Eler:"Sezon başında şampiyonluk hedefi vardı ve bunu gerçekleştirdik"- Takım kaptanı Yeliz Özel:"Lig

ANKARA (AA) - Bayanlar Hentbol Süper Lig'de üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaşan Yenimahalle Belediyespor, 4 sezonluk Süper Lig kariyerine 5 kupa sığdırdı.

Başantrenör Serdar Eler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayan hentbolu kurulduğundan bu yana en zor lig mücadelesini geçirdiklerini söyledi.

Normal sezonu 4. sırada bitirdiklerini belirten Eler, Avrupa kupasında final oynayan Kastamonu Belediyespor ile play-off'ta eşleştiklerini ve rakibi geçmekten zorlandıklarını anlattı.

Eler, "Sezon başında şampiyonluk hedefi vardı ve bunu gerçekleştirdik. 5 senedir hentbolda mücadele eden ve 4 yılı da Süper Lig'de geçen Yenimahalle Belediyespor tarihine, 2 lig, 2 Süper Kupa ve bir Türkiye Kupası sığdırdık." değerlendirmesini yaptı.


- "Şampiyonluk yarışı 5 takım arasında geçti"


Geçen sezon kazandıkları 3 kupanın moraliyle lige başladıklarını anımsatan Serdar Eler, ancak yabancı transferindeki değişiklik nedeniyle şampiyonluk yarışının çekişmeli geçtiğini vurguladı.

Sezona her zaman olduğu gibi şampiyonluk parolasıyla başladıklarını anlatan Eler, "Şampiyonluk yarışı 5 takım arasında geçti. Bu 5 takım şampiyonlukta söz sahibi olduğu için ligde her takım birbirini yendi." dedi.


- "Avrupa kupasından elenmek travmaya neden oldu"


Yenimahalle Belediyespor Başantrenörü Eler, Avrupa kupasında Rus takımına bir gol farkla elendiklerini kaydederek, "Avrupa kupasından elenmek takımda ciddi bir travmaya neden oldu." şeklinde konuştu.

Lige verilen 37 günlük arayı iyi değerlendirdiklerini anlatan Eler, "Kulüp yönetiminin arkamızda olduğunu biliyorduk. Tekrar bir çıkış yakaladık." ifadelerini kullandı.


- Yeliz Özel: "Sezon başında hedefimiz şampiyonluktu"


Takım kaptanı Yeliz Özel ise ligde kötü günler geçirdikleri dönemde umutlarını hiçbir zaman kaybetmediklerini söyledi.

"Ligde bir süre kötü bir dönem geçirdik ancak sonrasında küllerimizden yeniden doğduk." diyen Yeliz, şunları kaydetti:

"Sezon başında hedefimiz şampiyonluktu. Takım olmasını bildik. Böyle olunca da başarı geldi. Play-off maçlarına umutlu başladık. Kastamonu Belediyespor ile play-off oynamamız bizim açımızdan avantajlı oldu. Çünkü ardından Ardeşen Gençlik gibi güçlü bir takımla oynadık. Bir önceki maçtan elde ettiğimiz tecrübelerle bu maça hazır çıktık."

Avrupa kupasında Rus takımına bir golle elenmelerinin takımı olumsuz etkilediğine dikkati çeken Yeliz, "Hatta beni bile bireysel olarak çok etkiledi. Takıma bir güvensizlik havası geldi. Bu olaydan sonra toparlanmamız biraz zaman aldı." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :