Dördüncü doz Covid-19 aşısının antikorları 5 kat artırdığı bildirildi

Dördüncü doz Covid-19 aşısının antikorları 5 kat artırdığı bildirildi

İsrail Başbakanı Naftali Bennett yaptığı açıklamada, yaptıkları araştırmalar sonrası COVID-19 aşısının dördüncü dozunun, aşı yapıldıktan bir hafta sonra antikorları beş kat artırdığını söyledi.

Omicron varyant enfeksiyonlarında İsrail genelinde artış gösterdiği sırada bir personeli arasında ikinci bir denemede bulunan Sheba Tıp Merkezi'nde Bennett, "Dördüncü dozun güvenli olduğuna dair bir bilgiye sahibiz" dedi.

Reuters'te yer alan habere göre, Bennett "Dördüncü dozun uygulanmasından bir hafta sonra aşılanan kişide antikor sayısında beş kat artış gördüğümüzü biliyoruz" dedi.

Bennett, "Bu büyük olasılıkla enfeksiyona, hastaneye yatışa ve (şiddetli) semptomlara karşı önemli bir artış anlamına geliyor" dedi.

İsrail, bir yıl önce geniş bir nüfusa iki doz aşıları en hızlı uygulayan ve güçlendirici olarak üçüncü aşıları yapan ilk ülkelerden biri olarak COVID-19 aşılarının etkilerinin araştırılmasında öncü bir rol oynadı.

Şu anda 60 yaş üstü kişilere, sağlık çalışanlarına ve bağışıklığı baskılanmış hastalara dördüncü doz Pfizer/BioNTech aşısı uyguluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.