Döngeloğlu Bozkır'da Kur'an ve sünnet bütünlüğünü anlattı

Döngeloğlu Bozkır'da Kur'an ve sünnet bütünlüğünü anlattı

Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği (Bimder) tarafından düzenlenen halk sohbetlerinin konuğu ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu oldu.

Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği (Bimder) tarafından düzenlenen halk sohbetlerinin konuğu ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu  oldu.

Bozkır Belediyesi düğün salonundaki etkinlikte konuşan Bimder Başkanı Mehmet Görür, "İlçemiz Bozkır'a hizmet eden derneğimizin belirli periyotlarla gerçekleştirmiş olduğu halk sohbetlerinden birini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü konusunda  konuşan Ömer Döngeloğlu, günümüzde bir takım insanların "Kur'an varken sünnete ne gerek var" şeklindeki görüşleri dillendirdiklerini anımsatan Döngeloğlu, "Kur'an ve sünnet bir bütündür ayrı olarak düşünülemez. Peygamberimiz veda hutbesinde 'Sizlere sımsıkı sarılmak için Kur'an'ı ve sünnetimi bırakıyorum' dedi. Bu bilinçle Müslümanın hareket etmesi gerekmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Etkinliğe Bozkır Kaymakamı Oltan Bayraktar, Belediye Başkanı Sadettin Saygı, İlçe Müftüsü Seyit Böğet, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Özgür Tunç, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Güven, Diyanet-Sen Konya Şubesi Başkanı Ali Koç, Ziraat Odası Başkanı Ali Öztürk, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :