"Domateslerde ilaç kalıntısı yok"

"Domateslerde ilaç kalıntısı yok"

Erdemli Ziraat Odası Meclis Başkan Vekili Çalışkaner: - "Üreticilerimiz ürünlerini artık arılı ve organik olarak üretiyor. Eğer domatese ilaç verirse o zaman arılar da ölür kalite de düşer. Bu domateslerde ilaç kalıntısı yoktur"- "Domates üreticileri zor

MERSİN (AA) - Mersin’de Ziraat Odası Meclis Başkan Vekili Ahmet Çalışkaner, domateslerin "arılı ve organik" üretildiğini söyleyerek, "Eğer domatese ilaç verirse o zaman arılar da ölür kalite de düşer. Bu domateslerde ilaç kalıntısı yoktur." dedi.

Erdemli Ziraat Odası Meclis Başkan Vekili Çalışkaner, ilçeye bağlı Kayacı Mahallesi'nde serada domates yetiştiren üreticileri ziyaret etti.

Çalışkaner, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Erdemli'de yaz aylarında yüksek kesimlerde açıkta ve serada domates üretildiğini belirtti.

Domatesin kilogramının 1 liraya mal olduğu halde 50 kuruştan satıldığını ifade eden Çalışkaner, "Domates üreticileri zor günler geçiriyor. Üreticilerimiz büyük borç altındalar. Gübre parası, sera masrafı, işçilik derken 50 kuruşa sattıkları domatesten zarar ediyorlar. Çiftçilerimiz artık zarar etmesin. Rusya pazarı da kapandığı için domates üreticileri zaten sıkıntıda." dedi.

Prof. Dr. Karatay'ın domatesle ilgili açıklamalar yaptığını aktaran Çalışkaner, "Üreticilerimiz ürünlerini artık arılı ve organik olarak üretiyor. Eğer domatese ilaç verirse o zaman arılar da ölür kalite de düşer. Bu domateslerde ilaç kalıntısı yoktur." diye konuştu.

Kayacı Mahallesi'nde 5 dönüm serada domates üreticiliği yapan Fatma Cüce de zor şartlar altında ürün yetiştirdiklerini belirterek, Karatay'ın açıklamalarının kendilerini derinden üzdüğünü dile getirdi.

Temmuz ayında serada sıcaklığın 45 dereceye çıktığını ifade eden Cüce, "Bizler 45 derecede domates üretiyor ve topluyoruz. Canan Hoca gelsin bizim seraya girsin, domates nasıl üretiliyor bir görsün. Canan Karatay Hoca'yı seraya davet ediyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler