Dolandırıcıyı "lükse düşkünlüğü" ele verdi

Dolandırıcıyı "lükse düşkünlüğü" ele verdi

İnternet üzerinden ulaştığı mağdurlardan sahte dövizle lüks saat ve takı satın alan, dolandırdığı kişilerin paralarıyla Antalya ve Bodrum'da otellerde tatil yaptığı belirlenen zanlı İstanbul'da yakalandı- Zanlı, bir mağdurun lüks saatini evinde sahte para

ANKARA (AA) - İnternet üzerinden ulaştığı mağdurlardan sahte dövizle lüks saat ve takı satın alan, dolandırdığı kişilerin paralarıyla Antalya ve Bodrum'da otellerde tatil yaptığı belirlenen zanlı İstanbul'da yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, "resmi belgede sahtecilik", "parada ve paraya eş sayılan değerde sahtecilik", "nitelikli dolandırıcılık'' suçlarından hakkında 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası ve 38 ayrı yakalama kararı bulunan, Bandırma Cezaevi'nden firari Ziya Selim Tansu'yu yakalamak için çalışma başlattı.

Teknik ve fiziki çalışmalar sonucunda bir süredir İstanbul Esenyurt Koza Mahallesi'nde lüks bir sitede yaşadığı belirlenen zanlının bilgileri İstanbul polisine bildirildi. Zanlı, polisin adresine düzenlediği operasyonda yakalandı.

Zanlının emniyetteki işlemleri devam ediyor.

- Lüks saati sahte parayla satın alırken görüntülendi

Mağdurlarını internet üzerinden, sahibinden satış yapan kişilerden seçen zanlının, buluşma noktalarına lüks bir ciple gittiği, kendisini pilot, komutan, petrol şirketi sahibi, iş adamı gibi unvanlarla tanıtarak fazla pazarlık yapmadan 30-50 bin lira değerindeki lüks saat ve takıları satın aldığı ve karşılığında para makinelerinin bile tanıyamadığı sahte döviz ya da Türk lirası verdiği belirlendi.

İyi derecede İngilizce bilen zanlının, aracına her buluşmada farklı bir plaka taktığı ve iyi giyimli eşini de beraberinde götürdüğü, her mağdur için tek telefon ve tek hat kullandığı, ele geçirdiği dolandırıcılık paralarıyla Antalya ve Bodrum'da lüks otellerde tatil yaptığı tespit edildi.

Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa, Balıkesir ve Muğla'da işlediği benzer suçlardan 83 farklı suç kaydı bulunan zanlı, bir mağdurun lüks saatini evinde sahte parayla satın alırken görüntülendi. Zanlının tuzağına düşürdüğü kişinin bir yakını tarafından kayda alınan görüntüler, sahte parayla alışverişi ortaya çıkardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :