Doğu'da soğuk hava

Doğu'da soğuk hava

Doğu Anadolu Bölgesi'nde en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 23 derece ile Ardahan'da ölçüldü

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 23 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don, yer yer sis ve pus oluşması öngörülüyor.

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmezken rüzgar doğu ve kuzeydoğu yönlerinden orta kuvvette esecek.

Meteoroloji yetkilileri, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don, yer yer sis ve pus beklendiğine işaret ederek vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 23, Kars'ta 12, Erzurum ve Ağrı'da 12, Erzincan'da 10, Iğdır'da 7 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek sıcaklıklarının ise Ardahan'da sıfırın altında 9, Erzurum'da 0, Kars'ta 1, Ağrı'da 4, Iğdır'da 6, Erzincan'da 8 derece olması bekleniyor.

Kar kalınlıkları ise Kars'ta 1, Erzurum'da 2, Ardahan'da 13 santimetre olarak ölçüldü.

- Ardahan buz tuttu

Doğu Anadolu'da, en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 23 derece olarak ölçüldüğü Ardahan'da, insanlar dışarı çıkmakta zorlanıyor. Erken saatte dışarı çıkmak zorunda kalanlar ile Halil Efendi ve Atatürk mahallelerinden kent merkezine yürüyerek gelmek zorunda kalan bazı vatandaşların kaş ve kirpiklerinde kırağı oluştu. Kentte kar kalınlığı 13 santimetre olarak ölçüldü.

Ardahan'da etkisi devam eden soğuk hava nedeniyle hayatı olumsuz etkilendi ve kaldırımlar buzla kaplandı. Vatandaşlar kaldırımlarda güçlükle yürüdü, öğrenciler aileleri ve büyüklerinin yardımıyla okullarına gidebildi.

Kura Nehri ve kentteki derelerin kenarlarındaki ağaçlar ve yaprakları kırağı ile kaplandı. Araçların yanı sıra tel örgülerin de kırağı tutması ilginç görüntüler oluşturuyor. Dükkan camları da buzla kaplandı.

Meteoroloji Ardahan Müdürlüğü, soğuk havanın hafta sonuna kadar devam edeceğini duyurdu.

Soğuk havanın yaşamı olumsuz etkilediğini belirten Erdinç Balcı, "O kadar örtünüyoruz ki önümüzü zor görüyoruz ama mecburuz çünkü soğuklar çok şiddetli. Kasım ayında beklenen bir hava değildi bu. Şaşırdık. Aniden ve şiddetli gelmesi bizi olumsuz etkiledi. İnşallah kısa sürer." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :