Doğu'da soğuk hava

Doğu'da soğuk hava

Doğu Anadolu Bölgesinde en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 19 derece ile Ardahan'da ölçüldü

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesinde en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 19 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık olarak geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgar değişik yönlerden hafif, kuzey ve kuzeybatıdan zaman zaman orta kuvvette esecek.

Meteoroloji yetkilileri, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden, vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere, Ardahan'da 19, Kars'ta 11, Erzincan'da 7, Erzurum'da 6, Ağrı'da 4, Iğdır'da 2 derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklığının ise Ardahan'da sıfırın altında 5, Kars'ta 2, Erzurum'da 3, Ağrı'da 4, Erzincan'da 7 ve Iğdır'da 8 derece olması bekleniyor.

Kar kalınlıkları ise Kars'ta 1, Erzurum'da 2, Ardahan'da 20 santimetre olarak ölçüldü.

Özellikle hava sıcaklığının sıfırın altında 19 dereceye düştüğü Ardahan'da sabahın erken saatlerinde dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşların kaş ve kirpikleri buz tuttu.

Uzak yoldan okula yürüyerek gitmek zorunda kalan öğrenciler de zor anlar yaşadı. Birçok okulda zorunlu olmadıkça öğrencilerin dışarı çıkmalarına izin verilmedi. İlkokul öğrencilerinin çoğu da ailelerinin desteği ile okula gitti.

Karayolları 183. Şube Şefliğinden yapılan yazılı açıklamada ise soğuklardan dolayı yollarda buzlanma meydana geldiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, karayollarının genelinde buzlanmanın mevcut olduğu belirtilerek, "Özellikle yüksek kesimlerde buzlanma mevcut. Sürücüler gizli buzlanmaya karşı duyarlı ve tedbirli olması gerekir." ifadesine yer verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :