Doğubayazıt'ta görevlendirmeyle gelen hizmet atağı

Doğubayazıt'ta görevlendirmeyle gelen hizmet atağı

Ağrı'da, yaklaşık 20 yıldır belediyecilik hizmetlerinden yoksun kalan Doğubayazıt ilçesi, KHK kapsamındaki görevlendirme sonrasında belediyenin birbiri ardına uyguladığı projelerle modern ilçe görünümüne kavuştu- Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akhan:-

AĞRI (AA) - GÖKSEL CÜNEYT İĞDE/HÜSEYİN YILDIZ - Ağrı'nın Doğubayazıt Belediyesi, yaklaşık 20 yıldır hizmetten yoksun olan ilçeyi, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamındaki görevlendirme sonrasında birbiri ardına hayata geçirdiği projelerle modern ilçe görünümüne kavuşturdu.

İçişleri Bakanlığınca KHK çerçevesinde görevlendirme yapılan Doğubayazıt, ilçe genelinde başlatılan çevre düzenleme çalışmalarına 4 milyon lira kaynak ayırdı.

Geçen yıl görevlendirmeyle harekete geçen belediye ekipleri, mezarlık, refüj, park, bahçe, ağaçlandırma ve dekoratif aydınlatma çalışmalarıyla ilçeyi estetik bir görünüme kavuşturdu.

Mezarlık çevre düzenleme projesiyle başta şehir mezarlığı olmak üzere mahalle mezarlıklarının yol, kapı ve duvarlarını tamamen yenileyen belediye ekipleri, ağaçlandırma çalışmalarıyla da mezarlıkların iç kısımlarını tamamen yeşillendirdi.

Peyzaj çalışmalarını şehir merkezinde de sürdüren ekipler, 5 büyük caddeye toplam 5 bin metre uzunluğunda refüj inşa etti.

- "20 yıldır süren bu soruna 'dur' dedik"

Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalara vatandaşların büyük destek verdiğini söyledi.

İlçenin yıllardır devam eden çarpık kentleşme sorununa vatandaşların talepleri doğrultusunda neşter vurduklarını anlatan Akhan, "Çarpık kentleşmenin sonucu olarak beton bloklar ve dar sokaklar arasında toz, duman içerisinde yaşamaya çalışan halk düşünün. 20 yıldır süren bu soruna, görevlendirmeyle hem belediye hem de ilçe halkı olarak 'dur' dedik." diye konuştu.

Akhan, Doğubayazıt'ın birçok tarihi ve doğal güzelliğe sahip 3 bin yıllık kadim bir şehir olduğunu vurgulayarak, görevlendirmenin ardından ilçenin adına yakışır çalışmaları hayata geçirdiklerini anlattı.

İlçenin her noktasında kolektif olarak başlatılan çalışmalarla şehre nefes aldırdıklarına dikkati çeken Akhan, Doğubayazıt'ın özelliklerine yakışır çalışma başlattıklarını ifade etti.

İmar, altyapı, yol gibi temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra ağaçlandırma, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarıyla ilçeyi tekrar ayağa kaldırdıklarını belirten Akhan, şöyle konuştu:

"Şu anda yaklaşık 1,5 milyon liralık bütçeyle 5 mahallemizde 5 yeni şehir mezarlığı oluşturuyoruz. Doğubayazıt geçmişte keşiş bahçelerini andıran büyük bahçeleri, ormanlık alanları olan ilçeydi. Biz özellikle bu düşünceden yola çıkarak çevre düzenleme çalışmalarına hız verdik. Ahmed-i Hani Türbesi çevresinde ağaçlandırma sahası oluşturduk. Bunun yanı sıra tarihi İshak Paşa Sarayı yolunda peyzaj ve ağaçlandırma çalışması yaptık. Yine şehrimizin çeşitli alanlarında park düzenlemeleri yapıldı. Ayrıca ana caddelerimizde 5 bin metre uzunluğunda refüjler inşa ederek, içlerini çeşitli süs bitkileri ve ağaç türleriyle yeşillendirdik."

Kent estetiği çalışmaları kapsamında ilçedeki tüm ana caddeler ile tarihi ve kültürel noktaların dekoratif led aydınlatmalarla süslendiği bilgisini veren Akhan, ülkenin kalkınmışlık seviyesine uygun şekilde Doğubayazıt halkına hizmet etmeyi sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

- Vatandaşlar yeni ilçelerini çok sevdi

Belediyenin, kentin çehresini değiştiren projelerini yakından takip eden vatandaşlar ise ilçenin sorunlarından arınmasının mutluluğunu yaşıyor.

Uluyol Mahallesi Muhtarı Metehan Aykol, ilçenin çevre düzenleme çalışmalarıyla özellikle turizminde hareketlilik yaşandığını söyledi.

Aykol, "Bu çalışmalar tabi ki de çok güzel. Yapılan bu yollar, parklar ve çevre düzenlemeleri, hem halkımız hem de turizm açısından gerçekten çok faydalı. Hepimiz şahidiz, ilçe turizmi çok hareketlendi. Son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin turlarla gelip, İshak Paşa Sarayı'nı, Ahmed-i Hani Türbesi, müze ve Urartu Kalesi'ni gezdiğini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Erkan Kılıç da 5 yıldır şehir dışında yaşadığını, ilçeye geldiğinde tanıyamadığını aktardı.

Çalışmalara destek verdiğini anlatan Kılıç, "5 senedir burada değildim, geldiğimde çok şaşırdım. İlçenin yollarına, mezarlıklarına, parklarına baktım, çok şaşırdım, tanıyamadım. Her şey çok güzel olmuş. Bu çalışmalar bizler için yapılıyor. Akhan'a çok teşekkür ederiz." dedi.

Yapılan hizmetlerden dolayı çocukları adına çok mutlu olduğunu dile getiren Necla Oktay da kendilerinin zamanında hizmet görmediğini ancak çocuklarının şimdi hizmeti yaşamasının kendilerini mutlu ettiğini anlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :