Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi

Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ilıcak: - "Bu teşvik paketi, bölgenin huzuru, istikrarı ve vatandaşlarımızın refahı için çok önemli"

MALATYA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi, Malatya'da iş dünyasını memnun etti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Ilıcak, yazılı açıklamasında, Başbakan Binali Yıldırım tarafından Diyarbakır'da açıklanan paketi önemli bulduklarını belirtti.

Söz konusu paketle, bölgede yatırım ve istihdam açığını kapatmak amacıyla birçok alanda teşvik verildiğini hatırlatan Ilıcak, sanayi yatırımları açısından da yeni bir yaklaşımın benimsendiğini aktardı.

Ilıcak, 23 ilde cazibe merkezi oluşturulacağını anlatarak, şöyle devam etti:

"Teşvik ve yatırım planlarıyla Doğu ve Güneydoğu şehirlerindeki fabrika, makine, teçhizat ve ticarethane gibi üretim yerlerinin kurulmasında sağlanacak sıfır faizli krediler, bölge iş insanlarına da can suyu niteliğinde olacaktır. Ayrıca 23 cazibe merkezinin içerisinde Malatya'nın da olması bizleri sevindirmiştir. Bu teşvik paketi, bölgenin huzuru, istikrarı ve vatandaşlarımızın refahı için çok önemli. Destek paketi, terörden zarar gören şehirlerin ekonomik inşasını, bununla beraber de sosyal inşasını sağlayacak. Yaratılacak yeni iş imkanlarıyla bölgenin en önemli sorunlarından biri olan terörün bitmesi, işsizliğin bitmesi ve istihdam konusunda yeni bir açılım yaratılacak."

Hükümetin attığı kararlı adımların en yakın zamanda meyvesini vereceğine inandıklarını belirten Ilıcak, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin makus talihini bu teşvik paketiyle yeneceğine, ülkemizi çok daha güzel günlerin beklediğine inanıyorum. Malatya iş dünyası olarak bizlerde yatırımlarımıza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler