Doğu Halep'e BM gözlemcileri konuşlandırılması

Doğu Halep'e BM gözlemcileri konuşlandırılması

BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric:- "BM'nin halen Halep'te çoğunluğu Suriyeli 100'den fazla insani yardım çalışanı bulunuyor. Bu personelin gözlem misyonunu yerine getirmesi için düzenlemeler yapıyoruz"- "Ancak bunun hayata geçirilmesi için güvenlik ve g

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Halep'te 100'den fazla BM insani yardım çalışanı olduğunu belirterek, bu personelin gözlem misyonu için vazifelendirilmesinin düşünüldüğünü söyledi.

Dujarric, gazetecilere yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi'nin Halep'e uluslararası gözlemci konuşlandırılmasını içeren karar tasarısını kabul ettiğini hatırlattı.

Kararda BM Genel Sekreterliği'nden gerekli düzenlemelerin yapılmasının istendiğini anlatan Dujarric, "BM'nin halen Halep'te çoğunluğu Suriyeli 100'den fazla insani yardım çalışanı bulunuyor. Bu personelin gözlem misyonunu yerine getirmesi için düzenlemeler yapıyoruz. Ancak bunun hayata geçirilmesi için güvenlik ve giriş izinlerinin sağlanması gerekiyor." dedi.

Tasarı daha yeni kabul edildiği için kimin nerede görevlendirileceğinin belirlenmediğini anlatan Dujarric, güvenlik kaygıları olduğunu vurguladı.

BM'nin göreve hazır olduğunu da anlatan Dujarric, "Tüm kentte BM personeli varlığını ve yardım çalışmalarını artırmaya hazırız ancak bu tarafların BMGK kararının taleplerine uymaları ile mümkün olabilir." diye konuştu.

Dujarric, gerekmesi halinde Şam'daki personelden de Halep'e takviye yapılabileceğini ifade ederek mümkün olan modeller üzerinde çalıştıklarını söyledi.

BM Güvenlik Konseyi, Doğu Halep'teki sivillerin tahliyesi ve güvenliğinin denetlenmesi için kente uluslararası gözlemcilerin gönderilmesini isteyen karar tasarısını oybirliğiyle kabul etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler